Hirdetés


Néha az üzletek és éttermek tulajdonosai nagyon eredeti módon ellenőrzik beosztottjaik munkájának minőségét. Hajléktalannak, csavargónak öltöznek, és ebben a formában lépnek be az üzletbe, étterembe. Alapvetően az eladók, illetve pincérek hozzáállása az ilyen látogatókhoz negatív. A piszkos és rosszul öltözött embereket megpróbálják kitessékelni.

Hirdetés

Egyszer egy középkorú férfi lépett be az egyik amerikai gyorsétterembe. Ittasnak és piszkosnak tűnt. Lehetséges, hogy sok éven át élt már az utcán. Amikor a csavargó leült az asztalhoz, a szomszédok távolabb ültek tőle. A személyzet minden tagja feszülten figyelt. Valószínűleg erőszakkal kell majd kitenni, vagy nem fizeti ki a számlát. Csak egy pincérnő, Mária, döntött úgy, hogy kiszolgálja őt. Úgy tűnt, mintha észre sem vette volna a betérő vendég szakadt megjelenését. A pincérnő bemutatkozott, és miután megtudta, mit kíván a vendég, a konyhába távozott. Útközben az adminisztrátor azt súgta oda neki, hogy amennyiben a csavargó nem fizet, azt levonják a fizetéséből. A lány csak bólintott.

Hirdetés

Nagy volt hát a meglepetése, amikor a csavargó nemcsak hogy fizetett, de azon felül még adott is száz dollárt borravalóként. Máriának egy jegyzetet hagyott hátra az asztalon. A lány elolvasta, a cetlin köszönetet mondott a pincérnőnek, egészen pontosan a furcsa látogató azt írta, hogy a pincérnőnek hatalmas, jósággal teli szíve van.
Másnap kiderült, hogy a hely tulajdonosa volt a csavargó. Így tesztelte le a beosztottjainak hozzáállását a szegény emberekhez. Most kiderült, hogy Mária kivételével, mindenki undorral reagál az ilyen vendégekre. Ezért a tulajdonos a lányt nevezte ki az intézmény adminisztrátorának a helyére.

Hirdetés
Hirdetés