Hirdetés

Hirdetés

Brazíliában illegális vadállatokat tartani háziállatként. De annak ellenére, hogy a törvény ezt mondja, Dindim, a pingvin minden évben eljön, hogy több hónapot is eltöltsön a legjobb barátjával, akivel Brazília partjain találkozott 2011-ben.
A 71 éves nyugdíjas kőműves és részmunkaidős halász, Joao Pereira de Souza találta meg Dindim-et, egy dél-amerikai magellán pingvint, akinek egész testét olaj borította, és közel volt a halálhoz. De Souza ápolta őt, és miután újra egészséges lett, úgy tűnt, hogy nem akar elmenni; amikor végre megtette, De Souza meglepődve látta, hogy visszatér a következő évben, és az utána következő években is. Azt mondják, hogy több hónap távollét után, akár 8 hónapot is ott tölt; egy ideig a parton van, majd mindig vissza megy De Souza házához.
“Imádom a pingvint, mint a saját gyermekeim, és hiszem, hogy a pingvin is szeret engem” – mondta Joao a Globo TV-nek. “Senki más nem érhet hozzá. Ha mégis megpróbálják, akkor megcsípi őket. Az ölemben fekszik, hagyja, hogy zuhany alá rakjam, hogy szardíniával ettesem, és felvegyem.”
“Mindenki azt mondta, hogy nem tér vissza, de az elmúlt öt évben visszatért hozzám.”

A 71 éves Joao talált rá erre a pingvinre 2011-ben, aki közel állt a halálhoz.

“11 hónapig velem maradt, aztán … eltűnt”


Amikor meglátja, úgy csóválja a farkát, mint egy kutya, és hangosan örvendezik.

“Senki másnak nem engedi, hogy megfogja.”

“Soha nem láttam még ilyet. Azt hiszem, a pingvin szerint Joao is a családjához tartozik “ – mondta Krajiwski biológus professzor
Oszd meg ezt az aranyos történetet barátaiddal is!

Forrás: szabadnakszulettek.hu
Hirdetés
Hirdetés