Hirdetés


Érdekes, egyben megdöbbentő dolgot mesélt el a kiskegyed.hu-nak – és sok-sok más lapnak a január 4-én 84. évét töltő, születésnapját ünneplő Korda György. Fura kimondani, 65 éve van az énekesi pályán. Nem semmi, az biztos.

Hirdetés

Meg van róla győződve, hogy ezt feleségének, Balázs Klárinak köszönheti. E riport alkalmával mesélt egyik legfurcsább történetükről, aminek következményeivel még évek múltán is meg kellett birkózniuk. Mikor épp Kanadában vettek részt egy koncertkörúton – házasságuk elején – a fiatal Nádas György és barátja Boncz Géza – esélyesen unatkozott egy kis itókázás mellett.

Hirdetés

Ekkor ötölték ki, hogy azt mondják majd a környezetüknek, hogy úgy tudják, hogy Korda György egy szállodai szobában véget vetett az asszony életének. Ezzel annyi is volt, nagy eséllyel másnap már másképp gondolták, ám a mellettük ülő férfi csak annyit hallott a beszélgetésből, hogy “Korda egy szállodai szobában….”
És mint aki jólértesült el is kezdte terjeszteni a pletykát. A hír gyorsan fut, Budapest tudvalevőleg egy nagy falu. Ha az egyik végén történik valami, 2 óra múlva már a másik sarokban is “tudja” mindenki a történteket. Ám a hír még Kordáékhoz is kijutott Kanadába. Korda György nem az az igazi bátor fajta, meg hát ilyen problémával azért az ember nem igazán szembesül az életébe. Próbálta már kintről elsimítani az ügyet. Ezért felhívta az akkori belügyminisztert, hogy a híradó készítsen felvételt a hazaérkezésükről, lássák a feleségét, hogy semmi baja. De még javában tartott a koncert körút. Közben egyszer egy mexikói szálloda 14. emeletén Klárika kiment az erkélyre, és gyönyörködött a kilátásban. Erre Korda György kirohant, hogy
azonnal menjen be, mert még kiesik, aztán az Isten nem mossa le róla hogy ő csinált valamit….!
Ez meg is történt. Megérkeztek, a stáb leforgatta, leadták az aznapi híradóban. Ám ez sok mindent nem oldott meg. Biztos kevesebben hittek utána a pletykának, ám még sokszor visszahallották, hogy a Klári nem a Klári, hanem csak egy alteregró.

Hirdetés

Korda kerítette az eredeti helyett, akit ugye…. 🙂
De a legnagyobb probléma a történtekben az volt, hogy még a rendőrség is elkezdett nyomozni az ügyben, míg kint voltak.
“Emlékszem, drága anyámat csapta földhöz szó szerint a hír, hogy mit tettem Klárikával. Két rendőr jelent meg az otthonunknál és engem kerestek. Anyám mondta, hogy külföldön vagyunk Klárival, mire ők közölték vele, hogy az nem lehet, mert én…. és megmondták neki kerek-perec, ami pletykában terjedt. Anyám azt hitte viccelnek vele és rávágta: Ha megtette, jól tette!”
Végül aztán – Amikor nem is olyan régen bevallotta nekünk Nádas Gyuri, hogy ő volt a pletyka egyik szülőatyja, nem volt éppen őszinte a mosolyom. Össze kellett szorítanom a fogamat, hogy…”

– mesélte Klárika annak idején az Esti Frizbiben.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés