Hirdetés


Sajnos az utóbbi évtizedekben felgyorsult a világ, és egyre kevésbé jellemző az emberekre a türelem: már sem önmagunkkal, sem pedig embertársainkkal nem vagyunk többé elég toleránsak…
Érdemes azonban tudatosan is elsajátítanunk ezt a nemes emberi erényt, mert nagyon megkönnyíti az életünket, és mások számára is sokkal kellemesebb körülményeket teremthet. Ezt bizonyítja az alábbi kis történet is: egy felhasználó töltött fel egy képet az internetre, amely azóta is terjed.

Hirdetés

A képhez egy történet is tartozott, mely szerint a hölgy előtt egy idősebb úr fizetett a pénztárnál, azonban kizárólag apró pénz volt nála. Egy zacskónyi aprót vett elő, és kitette a pénztáros elé. Ilyenkor megszokott dolog, hogy mindenki idegesen bámul, toporog, akár még be is szólnak…. Illetve hát a pénztárosok reakciója sem szokott pozitív lenni. Itt azonban valami teljesen más dolog történt:

Hirdetés

A bácsi mentegetőzve nézett a sorban mögöttem állókra, köztük rám, valamint a pénztárosa is. A kasszás teljesen nyugodtan és kedvesen beszélt vele, segített leszámolni a pénzt. A bácsi közben pedig folyamatosan bocsánatot kért mindenkitől.
Amikor az idős úr távozott, a posztoló hölgy odalépett a kasszához, és külön megköszönte a kasszásnak, hogy milyen kedvesen bánt a bácsival.
Ő azonban azt mondta, hogy felesleges köszönni, mert ez alapvető! Az embereknek soha nem volt akkora szükségük a megnyugtatásra, a szeretetre, mint a mi korunkban.
Lehet hogy ez nem egy világmegváltó történet, de egy kis fénysugarat csempész a mindennapokba, mert az emberi odafigyelésről, türelemről és szeretetről szól.

Hirdetés

Egyetértesz? Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is elolvashassák!
(A történetet az interneten találtuk, és az ott fellelt információk alapján írtuk meg a cikket. Nem tudjuk, hogy melyik országban, és mikor esett meg ez a történet: de gyanítjuk egyébként, hogy nem az elmúlt hetekben, amikor sajnos felfokozott a helyzet a boltokban is.)

(Forrás: blikkruzs.blikk.hu)
A Címlapkép illusztráció!
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés