Hirdetés

Biztosan te is voltál már úgy, hogy egy nagyobb esőzés idején, azon drukkoltál, hogy csak az ablakra ne csapja a szél az esőt, hogy ne kelljen már megint lemosni.
Most olyan trükköket mutatunk neked, amivel ezt a kellemetlen soron kívüli házimunkát elkerülheted, és az ablakod annak ellenére lesz tiszta, ragyogó és foltmentes, hogy azt nem kell állandóan puceválnod:
A fekete tea nagyon jó barátod lehet ebben: 1 l fekete teát spré flakonba öntünk, és azzal szokásos módon lemossuk az ablakot. Nem kell majd gyakran újra lemosnunk, a teának ugyanis remek víztaszító hatása van.
Az ecet is kiváló szövetséges lesz ebben a küldetésben: 1 l vízhez 250 ml ecet lesz szükséges. Az így kapott löttyel mosd le normál módon az ablakot. Ezután érdemes szárazra dörzsölni, és újságpapírral fényesíteni. Ennek a megoldásnak egy másik verziója, amikor egy kevéske mosogatószert is öntesz még az ecet mellé. Ablaka válogatja, hogy melyik válik be jobban.
Talán az egyik leghatékonyabb megoldás a szalmiákszesz, amelyből 1 l vízhez négy evőkanálnyira lesz szükséged. Ezzel a keverékkel át kell törölni az ablakot, azt leöblíteni, és megszárítani. Garantáltan nem kell évi kettőnél többször lemosnod az ablakokat.
Biztosan van már bevált tisztítószered, ami egészen jól muzsikál. Ha ehhez sót is adsz, az tovább fokozza a szer hatékonyságát. Egyetlen kávéskanálnyi só csodát tesz, az ablakok tisztábban ragyognak majd, mint valaha!
Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid, ismerőseid is kipróbálhassák!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés