Hirdetés

Fotó: Ringier


Medveczky Ilona, aki egykoron a táncművészet csillaga volt, most sajnos a megélhetési nehézségekkel küzd. Az 82 éves művésznő nyugdíja olyan csekély, hogy alig képes belőle fedezni a mindennapi kiadásait. 2019-ben még arról számolt be, hogy saját erőből próbálja megoldani a házimunkát és a kertápolást, mivel a körülbelül 120 ezer forintos nyugdíja nem teszi lehetővé számára, hogy segítséget fogadjon be.

Hirdetés

A helyzetet tovább rontja az első megemelt áramszámla, amely közel 90 ezer forintra rúg, majdnem kétszerese az előző díjaknak. Medveczky Ilona elmondása szerint ez a kiadás kénytelen lesz sötétben élni a jövőben, hogy valahogy kordában tartsa a költségeit. A nyugdíjas éveiben a művésznő számára már nem a fényűzés jelenti a mindennapokat; négy kutyájáról még gondoskodik, de saját szükségleteit gyakran kell háttérbe szorítania.

Hirdetés

Ez a helyzet rávilágít arra a szomorú valóságra, hogy még azok a kulturális ikonok is, akik életükben jelentős munkát végeztek és hírnévre tettek szert, szembesülhetnek a megélhetési gondokkal. Medveczky Ilona példája azt mutatja, hogy a hírnév és a sikerek ellenére sem lehetünk biztosak abban, hogy idősebb korunkban nem kell anyagi nehézségekkel szembenéznünk.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés