Hirdetés


Sajnos a mai világban az emberek egyre kevésbé figyelnek egymásra: a felgyorsult életvitel egyre inkább arra készteti őket, hogy a saját maguk problémájára fókuszáljanak, annak érdekében, hogy fent tudják tartani magukat.
Nem biztos azonban, hogy ez a jó út, mert együtt erősebbek lennénk! Ezt bizonyítja az alábbi eset is. Lucy Ashen, a 30-as nő egyedül neveli 14 éves lányát, és foglalkozására nézve ápolónő, mentálisan leépült, idős emberekkel foglalkozik.

Hirdetés

Egyre inkább elkezdett aggódni egyik idős szomszédjáért, egy visszavonultan élő néniért, akivel hiába próbálta felvenni a kapcsolatot, a néni mindig nagyon zárkózottan viselkedett vele. A szomszédok figyelmeztették, és azt tanácsolták, hagyja, mert a néni “nem százas”, jobban jár, ha nem találkozik vele.
Azonban ahogy a fiatal nő aggodalma egyre nő a szomszédja iránt, egy nap úgy döntött, átlép egy határt. Belépett a lakásába, és szörnyű látvány fogadta! A lakásban borzalmas állapotok uralkodtak, a néni egy matracon aludt, a bútorai teljesen tönkre voltak menve, a hűtőszekrény borzalmas állapotban, és lényegében üres volt.

Hirdetés

A néni valószínűleg már több mint egy évtizede nem fürdött. A fiatal nő és 14 éves lánya nagyjából 60 órányi munkával kitakarították a lakást, és megosztották a történetet a Facebookon. Az volt a céljuk, hogy gyűjtés szervezzenek az idős néni javára, és közadakozásból összeadják azokat a tárgyakat és élelmiszereket, amire a néninek szüksége volt!
A hölgy rendkívüli örömmel vette tudomásul, hogy a szomszédok és az interneten a jó szándékú ismeretlenek már pár óra alatt szinte az összes tárgyra összeadták a pénzt, illetve egyesek berendezési tárgyakat és élelmiszereket ajánlott fel a néni javára.

Hirdetés

Ebből is látható, hogy mekkora előny, ha az emberek ahelyett, hogy elzárkóznak egymástól, inkább segítenek egymásnak: közösen sokkal könnyebben meg tudjuk oldani a problémákat is! Neked mi a véleményed?

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés