Hirdetés


Amikor megvesszük a világos ruhákat, gyönyörködhetünk az üde, vidám színeikben. Sajnos azonban előfordul, hogy nem is a használat, hanem már egyetlen mosás tönkreteszi az örömünket.
Más, a színüket eresztő ruhák, vagy a mosógépben maradt, nem látható szennyeződések bűne? Bármelyik lehet, de mindkettő ellen ajánlunk most megoldást. Az összes megoldás természetes, a háztartásban megtalálható, viszonylag olcsó összetevők használatát igényli (és nem mellékes az sem, hogy alkalmazásuk is egyszerű):
Fehér, rászáradt foltok ellen, a sötét ruhákon
Egyetlen teáskanál fekete borsot adjunk a mosószerhez. Hatékonyabb, ha olyan programon alkalmazzuk, amely hideg vízzel kezd. A bors hatásának köszönhetően a mosószer nem szárad rá a ruhára, nem hagy rajta foltot.
Öblítő természetes helyettesítésére
Az ecet segít a ruhák hatékonyabb megtisztításában és azokat puhábbá, bársonyossá varázsolja. Az ecet jellegzetes szaga nem fog érződni a ruhákon, ha nem viszed túlzásba a mennyiséget (egy csésze ecet hozzáadást ajánlom).
Sötét ruhák színének felfrissítésére
A megoldás: Fekete tea vagy kávé! Igen, jól olvasod, két csészével adj a mosáshoz, és segít felfrissíteni a sötét ruhák színét! Értelemszerűen vegyes színű vagy világos ruhákhoz ne alkalmazd!
Sötét ruhák ne maradjanak foltosak
Pár kanálnyi közönséges konyhasónak a mosáshoz adásával megelőzhetjük, hogy a sötét ruhák foltosak legyen a mosást követően, ráadásul még azok színét is élénkíti (mint a reklámban)
A régi ruhák színének felfrissítésére
Szeretnél új életet lehelni régi kedvenceidbe? Adj egy kis citromlevet a mosáshoz, az sokat segít!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés