Hirdetés

A szájvíz olyan termék, amelyet elsősorban szájápolás céljára fejlesztettek ki, ahol fertőtlenítő, a kórokozókat elölő szerepet tölt be, és megakadályozza a fogunk szuvasodását.
Azonban fertőtlenítő képességének hála sokoldalúan felhasználható, és sokszor olcsóbb, hatékonyabb vagy egészségesebb megoldást biztosíthat, mint az egyes célra speciálisan kifejlesztett vegyszerek.

Hirdetés

1.) Kevesen tudják, de ha vágott virág vizébe szájvizet öntünk, az nem fog elrohadni, mivel a rothadást okozó bacik szaporodását a szájvíz meggátolja. Így a virágok több ideig élnek majd. DE: arra azért vigyázzunk, hogy ne használjunk túl sok szájvizet, mert azzal árthatunk a virágoknak.

2.) A fogkefén időről időre olyan anyagok (a fogakról eltávolított lepedék) halmozódhatnak fel, amelyek segítik a baktériumok elszaporodását. Azonban ha kéthetente, éjszakára egy pohárba tesszük a fogkefét, és annyi szájvizet öntünk rá, hogy a fogkefe fogmosó felületét ellepje, az segít a kefét fertőtleníteni.

3.) Amennyiben rovarcsípés miatt, vagy más okból bőrviszketéstől szenvedünk, egy kis szájvizet kenjünk a viszkető felületre, és a viszketés hamar elmúlik.

4.) Ha nincs otthon vécé fertőtlenítő, de a vécé már nincs vállalható állapotban, némi szájvízzel áttörölhetjük az ülőkét, amely segít azt fertőtleníteni.


A kép illusztráció, forrása, a pixabay.com oldal

5.) A szájvíz kiváló lábápolásra is: ha almaecettel és vízzel keverjük (egy rész alma ecethez egy rész szájvizet és két rész vizet adjunk), és naponta 10 percet áztatjuk benne a lábunkat, a lábunk teljesen felfrissül!

6.) A mosógép tisztán tartásában is sokat segít, ha szájvízzel átmossuk a dobot, illetve mindazon felületeket, amelyek bármilyen szennyeződéstől, penészgombáktól érintettek.

7.) A szájvíz ruhák fertőtlenítésére is remek megoldás: amennyiben a mosáshoz egy pohár szájvizet adunk, az elpusztítja a kórokozókat.

8.) Testünk felfrissítésére is használhatjuk: ha egy vattakorongra szájvizet öntünk, és azzal átkenjük az arcunkat, hónaljunkat! Amennyiben bőrünk kiszáradásra hajlamos, ezt is vegyük figyelembe, és ne használjunk túlzott mennyiséget!

9.) Egy spréflakonba szájvizet töltünk, és ahhoz illóolajat öntünk: remek permetet kaphatunk, amely hatékonyan távoltartja a hangyákat, és más rovarokat! A teendőnk nem bonyolult: a vonulási útvonalaikra, illetve az általunk látogatott népszerű helyekre permetezzük szét a lakásban!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés