Amikor csak átmegyek a szomszéd asszonyomhoz, a toalettje mindig fantasztikus illatú és patyolat tiszta, éppen úgy, akár a szállodákban. Mindig az az érzésem van, mintha új lenne a vécéje. Sokáig nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, aztán a napokban tudatosult bennem, hogy engem igenis érdekel a titka.
Rákérdeztem, ő pedig elmagyarázta, nem is volt bonyolult. Amint hazaértem, kíváncsiságból rögtön ki is próbáltam, és kiválóan bevált. Mi tehát a módszer?
Nagyon egyszerű: 20 dkg szódabikarbónát összekeverünk 15 dkg citromsavval, egy kevés vizet adunk hozzá, valamint a tetszés szerinti illóolajakat, összesen nagyjából 90-100 cseppet, ami azonban több illóolajból is összeadódhat.
Ezt a házi szert jól összekeverjük, majd jégkocka formába tesszük, amelybe hagyjuk beleszáradni néhány órán keresztül. Ha megvannak a kis kockáink, azokat használhatjuk a vécében illatosító és wc tisztító gyanánt (a boltban kapható wc frissítők kis kosárkájába adagolva).
Különösen szennyezett vécé esetében kell neki néhány nap, hogy a szódabikarbóna és a citromsav együtt megtegye a hatását. Viszont az a nagy előnye, hogy nem kell vele sikálni a vécét, magától dolgozik, és még remek illatot is áraszt!
Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Hirdetés
Categories: Érdekes