Hirdetés


A fürdőszoba takarítása soha senki számára sem leányálom, és ráadásul állandóan újra és újra felhalmozódik a kosz, a vízkő, és sok esetben sajnos a penész is megjelenik.
A szomszédasszonyomtól lestem el ezt a megoldást, amelyet állítólag már a régi öregek is alkalmaztak. Nem különösebben bonyolult, bárki olcsón és könnyen átveheti: 5 l vízhez 1,25 deci szódabikarbónára, kétharmad deci frissen facsart citromlére, és szintén kétharmad deci ecetre lesz szükségünk.
Az arányokon változtathatunk annak függvényében, hogy hogyan muzsikál a gyakorlatban a házi szerünk. A használata sem különösen bonyolult: a vízbe beleöntöd a hozzávalókat az ecet kivételével, és összekevered, majd az ecet hozzáadását követően újra összekevered. Habzani fog, és ezzel jelzi, hogy már használható is. Egy szpréflakonba töltöd a szert, és ezzel lefújod az érintett felületeket.
Legalább fél órán keresztül hagyd rajtuk állni, mielőtt letörölnéd egy szivaccsal. Ezután jön a tiszta vizes tisztítás, és egy puha ronggyal szárazra törlés. Eltünteti a vízkövet, a koszt és betesz a penésznek is.
A fugák esetében rövidebb ideig hagyjuk csak rajta állni a folyadékot, elég lesz 10 perc, nehogy károsítsa magát a fuga anyagát.
Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid, ismerőseid is kipróbálhassák!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés