Hirdetés


Jó ötletek a vegyszerek elkerülésére.

Hirdetés

1. Talajjavító
A tej felhasználása trágyaként nagyon jó hatással van a növényekre, megerősíti őket. Azok a tápanyagok amelyek a tejben megtalálhatóak, ugyanolyan jó hatással vannak a növényekre mint az emberekre vagy az állatokra. A tejben található tápanyagoknak köszönhetően egészségesebb termést kapunk. Egyes kertészek tejporral szórják meg a termőföldet, de használhatunk erre a célra tejet is, vízzel hígítva.

Hirdetés

2. Gombaölő
Vízzel hígított tejjel kezelhetjük a gombás vagy penészes leveleket. A tejes keveréket a következők alapján készítsük el: egy rész tej és 3 rész víz. Töltsük a keveréket szórófejes flakonba, majd 10 naponként egyszer fújjuk be a beteg leveleket vele. Ezt a módszert alkalmazhatjuk már abban az időszakban amikor elkezdjük a kertészkedést, mert megelőzésként is kitűnően működik.

3. Rovar riasztó
A tej és víz keverékéből készített permetszer a bogarak egy részét is elriasztja.

4. Védi a paradicsomot
Ahhoz, hogy a paradicsompalántákat meg tudjuk védeni a penésztől és egyéb betegségektől, készítsünk egy természetes permetet, amihez egy rész tejre és 9 rész vízre lesz szükségünk. Locsoljuk meg ezzel az oldattal a palántákat havonta egyszer, így nagymértékben hozzájárulhatunk a növények egészséges fejlődéséhez és a betegségek megelőzésében is segít.

Hirdetés
5. A tej és a melasz
Ha a tejet összekeverjük melasszal akkor még jobb hatást érhetünk el a növények egészségének megőrzésében. Ez a keverék szénhidrátokban gazdag, ezért a növények erősebbek és ellenállóbbak lesznek tőle. Ha nem szeretjük ennek a keveréknek a kellemetlen illatát, akkor fakár fel is hígíthatjuk kevés vízzel.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés