Hirdetés


A legtöbb házaspártól azt kérdezik, mikor szeretnének gyerekeket, de Charli Worgan és férje, Cullen esetében az emberek inkább azt kérdezték, hogy miért.
Az ausztrál párnak törpe termete van, amit több mint 300 féle betegség okozhat – és kettejük esetében is két különböző kiváltó okról van szó. Amikor eldöntötték, hogy gyereket vállalnak, nem kevés kritikával kellett szembenézniük.

Hirdetés


Miután életet adott első kislányuknak, a boldog édesanya létrehozott egy oldalt a közösségi médiában, hogy bemutathassa a családjuk életét az embereknek – bár akkor még nem is sejtette, milyen népszerű lesz majd az oldal- írja a Twice
A párnak most két gyönyörű lánya és egy kisfia van, Charli Instagram profilját pedig több mint 300 ezren követik.
Amikor Charli a terhesség 14. hetében megosztotta, hogy harmadik gyerekét várja, a bejelentése keserédes volt.

Hirdetés

Charlinak minden egyes terhessége alkalmával fájdalmas genetikai teszteket kellett kiállnia. Charli és Cullen genetikai állapota ugyanis azt jelenti, hogy gyermekeik örökölhetik egyikőjük vagy akár mindkettőjük betegségét – ez utóbbi lehetőség az orvosok szerint végzetes lenne. Ugyanakkor az is megtörténhet, hogy a születendő gyerekek átlagos magasságúak lesznek.
Charli elárulta, mennyire fájt neki, hogy nem örülhetett felhőtlenül terhessége 12. hetének, mint minden más édesanya. Amikor a legtöbben a 12. héten azt az örömhírt ünneplik, hogy bejelentik a terhességüket, neki hatalmas tűt döftek a hasába, hogy mintát vegyenek a méhlepényből, és teszteljék a magzat genetikai állapotát. Az eljárás ráadásul nem teljesen veszélytelen – 2% a vetélés lehetősége.
Lányaik, a kétéves Tully és a négyéves Tilba, örökölték szüleik betegségének egyik fajtáját, ezért amikor harmadik gyereküket várták, Charli és Cullen aggodalommal várták, hogy a négy lehetséges forgatókönyv közül, melyik következik be ezúttal.

Hirdetés
Charli az Instagramon így magyarázta a dolgot:
“1. Átlagos magasságú kisbabánk lesz
2. A baba az achondroplasia autosomalis rendellenességet örökli tőlem.
3. A geleophysic dysplasia rendellenességet örökli Cullentől.
4. Mindkét genetikai rendellenességet örökli, ami az orvosok szerint végzetes lenne. Ha ez a változat következik be, választhattam volna: megyünk tovább, és meglátjuk, mi történik, vagy megszakítjuk a terhességet.
Vagyis nem tehettek mást, csak vártak, hogy kiderüljön, mi lesz a vizsgálat eredménye: „Vajon világra tudom hozni ezt az apróságot 2021 márciusában, vagy itt ér véget az útja?” – írta.

Hirdetés
Mivel Charli rendkívül nyíltan beszél a magánéletéről a közösségi oldalon, sok kritikát is kap, és bejegyzésében ezekre is reagál:

„Rácáfoltam a kritikákra, amiért úgy döntöttem, hogy ezek mellett az esélyek mellett gyerekeket vállalok, és azáltal, hogy megosztottam a kirakósnak ezt az apró darabját, megmutattam a kételkedőknek, hogy ezek mellett az esélyek mellett eldönteni, hogy világra hozok egy gyereket, egyáltalán nem könnyű dolog.”

Most a házaspárnak három gyönyörű gyermeke van, akik mind nagyon jól vannak. Kisfiuk, Rip, február végén született, és Charli meg is osztott egy képet az újszülöttel néhány gondolat kíséretében, amiből minden szülő tanulhat:

„Fáradt vagyok, de rendkívül hálás és szerencsés is. Az anyaságnak nincs „helyes” módja, és abban is biztos vagyok, hogy nincs „helytelen” módja sem.”

Charli mindenkinek megmutatta, hogy szülőként az ő élete is ugyanolyan, mint bárki másé, hiszen minden szülő ugyanazokat a csatákat vívja meg, és ugyanazokat az örömteli pillanatokat éli át, amikor a világra hoz egy gyereket.

Forrás: twice.hu
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés