Hirdetés


A világ tele van olyan helyekkel, amelyeket az ott élők már megszoktak, azonban azok számára, akik először látják, rendkívül rémisztőnek tűnnek. És nem is véletlenül: az alábbi, még üzemelő alagút a modern előírások szerint már semmiképpen sem (nagyon nem!) épülhetne meg ebben a formában, ennek ellenére még mindig használják.

Hirdetés

Ha csak a felvételt nézed meg, már akkor is könnyen lehet, hogy borsódzni fog a hátad, mert annyira szűk ez az alagút, hogy nézni is rossz. Azonban ez még nem minden: A Cumberland Gap nevű vasúti alagút híresen veszélyes, mert gyakoriak itt a sziklaomlások.
De a lényeg még csak most jön: ha a mozdonyvezető túl lassan megy az alagútban, a rengeteg füst megáll a vezetőfülkében, illetve a mozdonyban, és a masiniszta mindenképpen erősen fulladozik, de akár meg is fulladhat.
Azonban akkor is életveszélybe kerülhet a mozdonyvezető, ha túl gyorsan megy a szerelvénnyel, mert akkor nekihajthat az alagút falának, a vonat kisiklik, és a mozdonyvezető szintén életveszélyes helyzetbe kerül a felforrósodott, és füsttel teli mozdonyban. Ezért is olyan félelmetes ez az alagút! Bámulatos képsorok a több mint 130 éves (1888-89-ben épült) alagútból.

Hirdetés

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés