Hirdetés


Az indiai egrest már az ókorban is igen nagyra tartották, de az ayurvedikus iratokban is megemlítik. Minden része hasznosítható, gyökere, levele, virágai és a magjai is. Számtalan gyógyító hatással rendelkezik, és a hagyományos egressel ellentétben nem bokron, hanem fán terem.

Hirdetés

Érdemes jobban megismerni, és rendszeresen beilleszteni az étrendbe. Serkenti az immunrendszer működését, és valósággal megfiatalítja az egész szervezetet. A közkedvelt, és egészséges gyümölcsből egy darab hatóereje felér 20 narancséval. 100 gramm egres 470-680 mg C-vitamint tartalmaz. A szakértők szerint ez a gyümölcs a világon a legerősebb antioxidáns. Megszabadít a káros szabadgyököktől, erősíti a csontrendszert, az immunrendszert, tisztítja az ereket, és elősegíti a fehérvérsejtek termelődését. Az indiai egres igen sok flavonoidot, tannint, és ásványi anyagot tartalmaz.

Cukorbetegség ellen
Mivel támogatja a máj, és a hasnyálmirigy működését, csökkenti a vércukorszintet, és szabályozza az inzulintermelődést. Kutatások alapján kimutatták, hogy már napi 3 gramm egrespor nagyon eredményes lehet a cukorbetegség kezelésében.

Hirdetés

Haj, bőr, és körömápoló
Segíti a bőrmegújulást, csökkenti a hajhullást, késlelteti az őszülést, de nagyon hatékony korpásodás ellen is. Számos kozmetikai termékben megtalálható, samponokban, krémekben, testápolókban. Ajánlott különböző bőrproblémákra is, mint pl. pattanások, aknék, rosacea.

Gyomorproblémák ellen
Gyomorfájdalom, hasmenés, hányás, görcsök, fertőzések, és különböző emésztési problémák ellen is nagyon hatékony.

Erős méregtelenítő
Kutatások alapján bizonyították, hogy az indiai egres az egyik leghatékonyabb méregtelenítő, segít megszabadulni a májat a felgyülemlett toxinoktól.

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés