Hirdetés

A világon a legerősebb, legfájdalmasabb csípése a 24 órás hangya (Paraponera clavata) nevéhez fűződik. Ezt az állatot angolul bullet ant-nek, azaz lövedékhangyának nevezik, s nem véletlenül…
A Latin-Amerikában honos hangya csípése annyira fájdalmas, hogy  egy egész nap kell ahhoz, hogy elmúljon a kín, a tudósok szerint ahhoz hasonlít az élmény, mint amikor fegyverrel meglövik az embert. Justin Schmidt rovarkutató szerint ez a legnagyobb fájdalom, ami az embert érheti. Ha nem egy, hanem több állat csípi meg az embert, elájul a fájdalomtól. Mégis, egy brazil törzsnél csak az számít igazi férfinak, aki kibírja, hogy egy ilyen hangyákkal teli kesztyűben tíz percig bent hagyja a kezét, és aztán viseli az egész napos fájdalmakat.
Egy műsorvezető volt olyan bolond, hogy kipróbálta a dolgot:

Hirdetés

Csípések a köbön
Nemcsak hangyákkal gyűlhet meg a bajunk. Harminc évvel ezelőtt Justin Schmidt amerikai rovarász létrehozta a Schmidt-féle fájdalomindex-skálát, azaz osztályozta, melyik állat csípése a legrosszabb.  78 rovarfajt kategorizált – úgy, hogy saját magát csípette meg velük. Első helyen ő is a 24 órás hangyát hozta ki, a második helyet a tarantulaölő darázs (Pepsis formosa) kapta. Összehasonlításképp: az Európában ismert, és az egyik legveszélyesebbnek tartott lódarázs csípése a négyes maximumú skálán csak kettest kapott.

A legrosszabb állatok a Földön
Nem Schmidt az egyetlen, aki kipróbálta, melyik állat után maradunk a legnagyobb kínban, az ausztrál Brian Fry ugyanezzel szórakozik. Arrafelé van is mivel, hiszen nemcsak rovarok, de skorpiók, kígyók, pókok támadhatják meg az embereket.
Fry egyébként azt mondja, a kacsacsőrű emlős méreggel teli sarkantyúja a világ legrosszabb fájdalma, mert olyan rendkívüli fájdalmat okoz, amit fájdalomcsillapítók (még a morfiumot) sem mérsékelnek.
Fry külön kiemelte még a gila, vagy más néven viperagyík marását (az állat Amerikában  él, meglehetősen agresszív), a fekete özvegyet, aminek csípése szintén  az egyik legfájdalmasabb a világon – akár halálos is lehet.
A tüskés rája is belénk vághatja a tüskéjét, ez nemcsak mély, sebészeti ellátásra szoruló sebet okoz, de a méreganyag miatt iszonyúan fájdalmas is.
A kéregskorpió mérge se kutya, hatására az izmok akaratlan, görcsös mozgásba kezdenek, és még szájhabzás, no meg légzési rendellenesség is jelentkezhet, a tünetek pedig 3 napig is fennállhatnak.
Az ausztrál kockamedúza vagy tengeri darázs az óceánokban rémíti halálra az embereket, az állat mérge olyan erős, hogy a világ legmérgezőbb teremtményének tartják, amely könnyedén megöl egy csápjai közé keveredett embert.

Forrás: lemon.hu

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés