Hirdetés
Ha megszorítod a labdát, kinagyítja a térképet. Magyar tervező, Sátor Dénes műve és nincs benne egyetlen chip sem…
Mi, magyarok híresek vagyunk találékonyságunkról, így nem meglepő, hogy most is egy fiatal magyar formatervező ötletétől hangos az internet. Sátor Dénes találmánya a tájékozódást teszi pofonegyszerűvé.Mindenkivel előfordult már, hogy tanácstalanul álldogált egy idegen város valamelyik utcáján, és fogalma sem volt róla, merre induljon. A tájékozódás még most, az okostelefonok világában sem könnyű feladat: mi van akkor, ha épp nincs térerő, vagy nincs kéznél GPS-es telefon, a lepedőnyi méretű, kihajtogatós térképeken pedig nem nagyon tudunk eligazodni… Sátor Dénesnek köszönhetően ilyenkor sem kell kétségbe esnünk.
„Tojástérkép” névre hallgató találmánya nem más, mint egy elasztikus anyagból készült, levegővel töltött gumilabda, amire bármelyik város térképét könnyedén rá lehet nyomtatni. Játszva elfér a tenyerünkben, mégis minden lényeges információ megtalálható rajta.

Hogyan lehetséges ez? A titok a zoomolásban rejlik. Minél jobban megszorítja valaki, a szabadon maradt részen annál több információ jelenik meg az adott területről: akár a nevezetességeket, a közlekedési lehetőségeket vagy az éttermeket is láthatjuk.

A remek találmány tehát úgy működik, mint egy stresszlabda, bármeddig lehet nyomkodni, elnyűhetetlen. Ráadásul nemcsak a stresszt vezeti le, telis-tele van hasznos információval.


Aprócska mérete ellenére a térkép hihetetlenül részletes, mint látható, mindennek megvan a maga színe és ikonja:

A Tojástérkép már most futótűzként terjed az interneten, szóval senki ne lepődjön meg, ha Budapest után akár Londont, New Yorkot vagy Párizst is viszont látja majd a kis labdákon.
Ha Te is örülsz annak, hogy újra egy magyar találmányt ünnepel a világ, oszd meg a cikket!
Forrás: vilaghalo.info

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés