Hirdetés


A világért sem változtatnék a lányaimon – mondja az anyuka, akinek Down-szindrómás ikrei születtek
Isobel és Abigail az angliai Lanchasire-ből, egypetéjű ikrek, és mindketten Down-szindrómával születtek, aminek az esélye egy a millióhoz.

Hirdetés

A szülők, Jodi és Matt csak a lányok születése után tudták meg, hogy a babák mindketten Down-szindrómával születtek, és amikor az orvos közölte velük a diagnózist, egyúttal a sajnálatát is kifejezte. Mivel a szülők akkoriban még gyakorlatilag semmit nem tudtak erről a rendellenességről, érthető módon megijedtek, de később rájöttek, hogy egyáltalán nincs miért sajnálkozni, hiszen a lányaik úgy tökéletesek, ahogy vannak.
“A világért sem változtatnék a lányaimon” – mondja az anyuka, akinek Down-szindrómás ikrei születtek

Hirdetés

„A mai napig nem értem, miért fejezte ki a sajnálatát az orvos, és ha valaha újra találkozhatnék vele, szeretném megmutatni neki Abigailt és Isobelt, és megkérdezni, miért sajnálkozott, mert mi most már a világért sem cserélnénk el a lányainkat” – mondta az édesanya.


Kezdetben azonban a házaspár még nem látta ilyen pozitívan a helyzetet. Abigail és Isobel koraszülöttek voltak, és négy hétig a koraszülött osztályon kezelték őket!


Hirdetés

„Mindig nyíltan beismerem, hogy akkoriban nem voltunk tisztában azzal, mit is jelent a Down-szindróma, senkit sem ismertem, aki ezzel a rendellenességgel született volna, és a hír teljesen összetört” – mondta Jodi, férje, Matt, pedig hozzátette: „Azt hiszem, soha nem felejtjük el azt a napot.
Számunkra ez akkor a világ végét jelentette, az életünk nem úgy alakult, ahogy szerettük volna.”
“A világért sem változtatnék a lányaimon” – mondja az anyuka, akinek Down-szindrómás ikrei születtek

„Valószínűleg kezdetét vette bennünk a gyász folyamata azokért a gyerekekért, akikről azt hittük, hogy megszületnek majd, és azokért a gyerekekért, akik ehelyett születtek, és a következő néhány napban megpróbáltunk utánajárni, mit tartogathat a jövő két Down-szindrómás gyerekkel” – mesélte Jodi a kezdeti nehézségekről.
Hirdetés

Abigail és Isobel azonban minden nehézség ellenére nagyszerűen boldogulnak, és a szüleik szerint ugyanolyanok, mint minden más gyerek, az egyetlen különbség, hogy nekik minden egy kicsit tovább tart, és lassabban érnek el bizonyos mérföldköveket, így például a beszédkészségük is nehezebben fejlődött ki, de soha nem hagyták, hogy ez kedvüket szegje. Az ikrek bátyja, Finlay, is nagy segítséget jelent. A fiú nagyon szereti a húgait, és igyekszik mindenben támogatni őket.
„A Down-szindróma azt jelenti, hogy egy kicsit többet kell segítenem a húgaimnak” – mondta Finlay.

“A világért sem változtatnék a lányaimon” – mondja az anyuka, akinek Down-szindrómás ikrei születtek
Jodi és Matt sokat gondolkodtak rajta, milyen iskola lenne a legmegfelelőbb a lányoknak, de végül a hagyományos oktatás mellett döntöttek, és a nővérek nagyszerűen boldogulnak az iskolában.
„A legfontosabb dolog, amit megtanultam, hogy Down-szindrómával is érdemes élni. A világért sem változtatnék a lányaimon” – mondta Jodi.

Fotó: Our Life/YouTube, Twincess Girls/Facebook
Forrás: twice.hu
Hirdetés
Hirdetés