Hirdetés


Megdöbbentő!
Másfél éve kutatja szakadatlanul az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és számos nyugati ország titkosszolgálata az úgynevezett „nulladik beteget”, az első embert, akit megfertőzött a rejtélyes eredetű Covid-19 vírus. A WHO egyik vezetője most úgy nyilatkozott: a vuhani víruslabor egyik dolgozója lehetett ez a személy.

Hirdetés

–Úgy gondoljuk, hogy hihető elmélet, miszerint a labor egyik munkatársa volt az első fertőzött, aki mintavétel közben kapta el a vírust – nyilatkozta Dr. Peter Ben Embarek egy dán tévécsatornának. A feltételezések szerint egy denevérről „ugorhatott át” a vírus az illetőre. Ez azt jelenti, hogy valós lehet az a teória, miszerint a víruslaborból szabadult el a világszerte milliók halálát okozó járvány – írta a német Bild.
A nulladik beteg azonosítása azért fontos, mert kulcsfontosságú következtetéseket lehet levonni ennek révén a vírus eredetéről. Emlékezhetünk, a szakértők eleinte a vuhani piacon árult denevér- vagy egyéb állathúst tartották a vírus forrásának, és a kezdeti hírek szerint az első betegek nagy része a tünetek felbukkanása előtt járt is a piacon.

Hirdetés
Ben Embarek hangsúlyozta, hogy konkrét bizonyíték egyelőre nincsen. A WHO pár hónappal ezelőtt maga is kevéssé tartotta valószínűnek a labor szerepét, ám tény, hogy a kínai hatóságok egy évig meggátolták, hogy a WHO kutatói vizsgálódjanak a helyszínen írja a Blikk. Ben Embarek most azt is elmondta, hogy komoly nyomás volt rajtuk a kínai kormány részéről, hogy ne foglalkozzanak túl sokat a vuhani víruslabor szerepével.

Forrás: Bild, Blikk
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés