Hirdetés

Fotó: Blikk


Galambos Lajos, a közismert trombitás egészségi állapota komoly aggodalomra ad okot a rajongói és a közvélemény körében. A legfrissebb jelentések szerint Lajos állapota, melyet a betegség és a börtönviszonyok is súlyosbítanak, aggasztó mértéket öltött. A hírek szerint drasztikusan fogyott, és az idejét a börtön gyengélkedőjében tölti, képtelen szilárd táplálékot magához venni.

Hirdetés

Dr. Csontos Róbert, Lajos ügyvédje szerint a trombitás már a börtönbe kerülése előtt is speciális étrendre szorult betegsége miatt. Az állapotára jellemző, hogy a szilárd táplálékot nem tudja elfogyasztani, és a teájába zsírt kever, hogy a szükséges kalóriát biztosítsa szervezete számára. Azonban ez az étrend, amely leginkább turmixolt ételekből és levesekből áll, nem fenntartható hosszú távon. Szakértők szerint Lajos táplálkozási szokásai nemcsak hogy nem megfelelőek, de veszélyesek is lehetnek, hiszen az energiahiányos étrend komoly zavarokat okozhat a szervezet működésében.

Hirdetés

A helyzet egyre romlik, és aggodalomra ad okot, hogy a megfelelő táplálkozás hiánya milyen következményekkel járhat Galambos Lajos egészségére nézve. Az állapot súlyossága és a táplálkozási problémák reflektorfénybe helyezik azt a kérdést, hogy vajon a megfelelő orvosi ellátást és támogatást megkapja-e a művész ebben a kritikus időszakban.
Az nlc utánajárt a dolognak, és ezt írták cikkükben:

Hirdetés

A szakértők szerint számottevő veszélyekkel járhat, ha valaki csak folyékony táplálékot vesz magához. Bár ezekből az ételekből elegendő energiát, fehérjét és zsírt nyerhetünk, de nem kap a szervezetünk elég rostot és ásványi anyagot, ez pedig komoly betegségekhez vezethet. Ezeknek az alapvető tápanyagoknak a hiánya végül olyan mellékhatásokat okozhat mint a fáradtság, szédülés, hajhullás, epekő és a szívkárosodás. Továbbá, ha nem eszünk elég teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt és zöldségeket, akkor az emésztőrendszerünkre is hatással lesz ez az állapot, ami székrekedéshez vezethet. Hovatovább, ha valaki hosszútávon folytatja a szilárd ételek megvonását, idővel a teste egy úgynevezett ˝ketózis állapotba” kerül. Ez egy olyan metabolikus állapot, amelyben a szervezet zsírt és ketonokat használ fel fő üzemanyagforrásként, nem pedig glükózt, azaz cukrot. Ez az elmélet az alapja egyébként a sokak által oly népszerűnek tartott ketogén diétának. Bár egyre többen követik ezt az étrendet, fontos megjegyeznünk, hogy rengeteg negatív mellékhatással is bír. Az étkezés miatt kialakuló magas koleszterinszint miatt emelkedik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata, de a trombózis, a stroke, az infarktus és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélye is növekszik, ha így táplálkozunk.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés