Hirdetés


Két hónap alatt több, mint öt millióan nézték már meg ezt a videót, amin egy Williams-szindrómás kisfiú próbál közeledni egy fiatal ló felé. Látszik, ahogy a gyermek egyáltalán nem fél a hozzá képest hatalmas állattól, hanem szeretne kapcsolatot teremteni vele, de az igazán megdöbbentő, ahogy a ló viselkedik! Példátlan intelligenciára utal!

Hirdetés

A Williams-szindróma egy ritka fejlődési rendellenesség, mely nem érint túl sok embert világszerte, de sajnos egy szabad szemmel is látható, enyhe fogyatékot okoz.
Az állatterápia alkalmával gyakran fordulnak lovakhoz azok a segítők, akik a szellemileg visszamaradott gyermekek rehabilitációjakor erősítenék a gyerekekben az érzelmi kötődés képességét. A ló nyugodt, intelligens és nem utolsó sorban kedves állat, épp ezért terápiás célokra is kiváló!
Bár hozzátesszük a Williams-szindrómás gyerekek alapvetően óriási fantáziával bírnak, és kedvesek. Ezért is olyan megható a videó, amin a kicsi örömteli arccal és a ló gyengéden és lassan közelítve próbál meg kapcsolatot teremteni. Elképesztő az állat mennyire ösztönösen mégis tökéletesen bánik a fiúval!

Hirdetés

Forrás: http://tudnodkell.info/feltaro/v/ahogy-a-beteg-kisfiu-kozeledik-ehhez-fiatal-lohoz-es-az-allat-reakcioja-emberek-millioit-hatotta-meg/
Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés