Hirdetés

Szerződést bontott Ákossal a Magyar Telekom az énekes Echo Tv-s interjúja miatt, amelyben egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak, és a női egyenjogúság nem egyezik a normalitással.
Ákosnak csütörtökön és pénteken nagykoncertje lesz a Budapest Arénában, amit az egyik főszponzora, a Magyar Telekom is támogatott volna.
A szerződésbontásról a Magyar Telekom Csoport szerda délelőtt írásban tájékoztatta az énekest.
„Nagyra értékeljük Ákos zenei munkásságát, előadóművészi pályáján elért sikereit és köszönettel gondolunk vissza az együttműködés éveire, a közös munkára. Ugyanakkor cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportunk hitvallásával és értékrendjével” – olvasható a cég közleményében.
„A Magyar Telekom Csoport elkötelezett abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítson, valamint minden körülmények között fenntartsa a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot. Emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogasson olyan kezdeményezéseket, sőt indítson olyan önálló programokat, amelyek lebontják a meglévő társadalmi és nemi akadályokat a munkaerőpiacon, és egyenlő feltételek, lehetőségek mellett teszik lehetővé mind a nők, mind a férfiak számára a magánéletben, és a munkában egyaránt sikeres élet megvalósítását” – zárul a közlemény.
Kovács Ákost az után kérdezték meg a nők szerepéről, hogy Kövér László házelnök a hétvégi Fidesz-kongresszuson arról beszélt: a női önmegvalósítás felső foka szerinte a gyerek-, sőt az unokaszülés. Mindkét nyilatkozat nagy felhördülést váltott ki.
A Facebookon az Ákos-nagykoncert oldalát elárasztották a felháborodott kommentek, amelyeket az oldal adminisztrátorai nem győztek törölni. A szerdai koncert előtt valószínűleg flashmob lesz, az énekes nyilatkozata ellen ott is tiltakozni akarnak.
A közösségi oldalon tegnap az a kérdés is felmerült, hogy az elmúlt napok történései után is fenntartja a Telekom az Ákos koncertek szponzorálását, akkor vajonterveznek-e a koncerten olcsóbb női díjcsomagot, hiszen ha “a nőknek nem az a dolga, hogy ugyanannyit keressenek mint a férfiak”, akkor miért fizetnének ugyanannyit egy koncertjegyért?
Forrás: hvg.hu

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés