Hirdetés


Nemrégiben Nagy Alekosz, az Ázsia Expressz egykori szereplője, nyíltan megosztotta véleményét az énekes, Peter Srámekkel kapcsolatban. Alekosz kritikus hangot ütött meg, amikor Srámek hozzáállásáról és a magyar zenei életben betöltött szerepéről beszélt, különös tekintettel Zámbó Jimmy örökségére.

Hirdetés

Alekosz úgy véli, hogy Srámek próbálja magát Zámbó Jimmy reinkarnációjaként beállítani, ami őt kifejezetten zavarja. A görög származású celeb aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Srámek esetlegesen érdeklődhet a 2001-ben elhunyt magyar zenei legenda, Zámbó Jimmy csepeli otthona iránt, amelyet jelenleg 129,9 millió forintért kínálnak eladásra.
A Ripost beszámolója szerint Alekosz, aki gyakran meglátogatja a házat és szoros kapcsolatot ápol Jimmy családjával, azt szeretné, ha az ingatlant múzeummá alakítanák át. Véleménye szerint ezt a városvezetésnek is támogatnia kellene, és az épületet zarándokhellyé kellene nyilvánítani, hogy az emberek személyesen is megismerhessék, hol élt a Király.

Hirdetés

Alekosz kijelentései jelentős vitát váltottak ki a magyar zenei közösségben, és felvetették a kérdést: hogyan kezeljük a kulturális örökséget és az emlékezet megőrzését a modern korban.
“Amennyiben valóban múzeum lenne Jimmy házából, a fő homlokzatára fel kéne festeni, hogy Peter Srámeknek a belépés szigorúan tilos! Az is aggállyal tölt el egyébként, hogy Jimmy volt szeretője, Háfra Mari szerepel Srámek klipjében. Miért? És miért táncol ez a fiú templomban, ahogy annak idején Jimmy tette? A legendás kocsit pedig azonnal adja vissza! Legyen végre vége!”
— háborgott Alekosz.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés