Hirdetés


Amikor még ilyen vagonokban vonatoztunk…
Kipróbálná a 70-es, 80-as, 90-es évek meghatározó utazási élményét? Utazna ismét klasszikus, faburkolatú, lehúzható ablakos fülkés kocsival, vagy éppen forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsival? Akkor jó helyen jár!

Hirdetés

Idén, a nagy sikerű hatvani retró hétvége után, a népszerű balatoni vonalakon felül Pécs térségében is utazhatnak múltidéző vonatokkal, ahol korabeli mozdonyok, és hozzá tartozó személykocsik állnak forgalomba, emellett megkóstolhatók az Utasellátó adott korszakra jellemző ételei- és italai is.
A nagyobb szabású retró hétvégéken túl kisebb eseményekkel is készülünk, például egy-egy meghatározó járműtípus búcsúztatása céljából az utolsó utak meghirdetésével.

Hirdetés

Balatoni retró hétvégék
A korábbi évek sikere után, idén nyáron is visszatérnek a retró vonatok a Balaton-parti vasútvonalakra. Első alkalommal július 16-án és 17-én. A rendezvény fő újdonságaként a 29-es vonal mellett számos Keszthely és Tapolca közötti, valamint egyes Szombathelyig közlekedő személyvonatok is alkalmi összeállítással fognak járni. A júliusi hétvége programja elsősorban a hazai gyártású vonatójárművekre fókuszál, eddig nem látott típusok megjelenését is tervezzük, például ABbmot, MDamot és BVmot. A BVmot, „Samu” motorvonat a Balaton déli partján közlekedne terveink szerint Keszthelyre, megidézve a 90-es éveket. Idén is forgalomba áll a legendás 424-es gőzmozdony, egy különleges nyolcvanas évek elejére jellemző összeállítású Tekergő expresszvonat élén, melyben közlekedő nosztalgia étkezőkocsiban az Utasellátó különleges retró kínálatát ismét kipróbálhatják Utasaink. Visszatérnek a méltán népszerű Púpos mozdonyok is, melyek közül egyszerre három is dolgozni fog menetrendszerinti vonat élén, de a MÁV-HÉV Bobói is újra munkába állnak. De a Csörgők szerelmesei számára is készülünk egy dupla meglepetéssel. Az eseményen a MÁV-Volán-csoport valamennyi tagjának járműivel lehet majd találkozni.

Hirdetés
A részletes programot az eseményt megelőző hetekben tesszük közzé.
Augusztus 12. és 14. között a júliusi hétvégéhez hasonló programot tervezünk, ahol azonban jelentősebb szerepet kapnak a Nohabok, terveink szerint 22 év után először egyszerre négy Nohab is fog menetrendszerinti vonat élén dolgozni a Balaton északi partján. A rendezvény alkalmából hosszú idő után ismét közlekedik a Saxonia-Express, Berlinből egyenesen a Balatonra. A vonatban a Mitropa étkezőkocsi mellett olyan kelet-német nosztalgia kocsik lesznek majd, melyek rendszeresen jártak régen is Magyarországon. A kelet-német szerelvényt és étkezőkocsit északi parti személyvonatokon is kipróbálhatják Utasaink. Emellett a villamos vontatás szerelmesei számára is készülünk egy apró éjszakai meglepetéssel.

Forrás: mavcsoport.hu
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés