Hirdetés


A nagyfokú szárazság miatt érdemes odafigyelni arra, hogy az esővizet összegyűjtsük, hiszen a klímakutatók semmi jóval nem kecsegtetnek az elkövetkezendő 30 évre nézve.
A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy még nagyobb aszályokra számíthatunk a jövőben, új kártevők jelenhetnek meg, illetve a mezőgazdaság fenntartása is nehézségekbe ütközik majd.

Hirdetés

Az RTL Klub Fókusz című műsorában Dr. Aponyi Lajos, a Növényorvosi Kamara főtitkára azt is elmondta, hogy a gyümölcsfák már most elkezdték a lombjukat, gyümölcseiket lehullatni, hogy kevesebb legyen a párologtató felületük.
Dr. Kovács Erik klímakutató szerint a mezőgazdaságban új, hibrid gabonafajták nemesítése a cél, hiszen olyan növényekre van szükség, amelyek jobban bírják a szélsőséges időjárást.
Ha ez az átállás nem történik meg, akkor Európának éhínséggel kell szembenéznie majd.
Hatalmas vízmennyiség lezúdulására lehet számítani, főleg az őszi-téli időszakban, ezért elengedhetetlen, hogy a csapadékot összegyűjtsük.

Hirdetés“A záporokat kell hasznosítani, amit eddig levezettünk, a belvizet kell hasznosítani, amit szintén levezettünk, az árvizet kell hasznosítani, amit a legszörnyűbb károkozónak tartottunk eddig. Meg kell tanulni ezeket a többletvizeket úgy felhasználni, hogy az aszályos időszakban a segítségükre legyenek”

– fogalmazott egy szakértő.

Forrás: tudasfaja.com
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés