Hirdetés


A magyar színházi és filmes világban mély megdöbbenést váltott ki a hír, hogy elhunyt Andresz Kati, a magyar szinkronizálás kiemelkedő alakja, 68 éves korában. A hír különösen nagy hatással volt a színházi és filmes közösségekre, ahol Kati mind szakmai, mind emberi minőségében tiszteletet és szeretetet vívott ki.

Hirdetés

Pásztor Erzsi, aki szoros barátságot ápolt Katival, elmondta, hogy a színésznő édesanyja halála után mélyen megrendült, ami visszavonulásához vezetett. Kati életét jelentős mértékben befolyásolta édesapja disszidálása gyermekkorában, ami szoros köteléket eredményezett az édesanyjával.

Hirdetés

Kollégái és rajongói egyaránt mély fájdalommal és megbecsüléssel emlékeznek rá. Forgács Gábor, aki számos szinkronmunkában együtt dolgozott Katival, “borzasztóan kedves embernek” és kiváló munkatársnak írta le őt.
Andresz Kati 1955-ben született Budapesten, és a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett. Színészi karrierje során több jelentős színháznál is megfordult, köztük a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, és a győri Kisfaludy Színház tagja volt. Szabadfoglalkozásúként a “Szomszédok”, “Linda”, “Hurok”, és “István, a király” című művekben is szerepelt.

Hirdetés

A színpadi szerepek mellett Kati szinkronszínészként is maradandót alkotott, olyan világhírű színésznőknek kölcsönözte hangját, mint Anjelica Huston, Cher, Diane Keaton, Goldie Hawn, Kathleen Turner, Liza Minelli, és Susan Sarandon. A “Rendőr Akadémia” és a “Harry Potter” sorozatokban is hallhattuk jellegzetes hangját.
Magánéletében Hunyadkürti István volt a férje, akivel közös lányuk, Hunyadkürti Éva a HolyChicks zenekar énekeseként ismert. Andresz Kati emléke és munkássága mély nyomot hagyott a magyar kulturális életben, és hosszú ideig fogja inspirálni a jövő művészeit.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés