Hirdetés


Hajléktalan lett 18 éves korára egy váci fiatal. Vörös Tamásnak nincsenek szülei és olyan barátai, akikhez a nehéz helyzetekben fordulhat. Az emberek jóindulatának köszönhetően azonban most mégis ideiglenes szállást kapott. Tamás szerető otthonra vágyik és arra, hogy tanulhasson.

Hirdetés

A váci vasútállomáson üldögélt
Tamás napokig az utcán élt, a váci vasútállomáson üldögélt, jelenleg egy jószándékú férfinál, Fónagy Istvánnál lakik, aki ideiglenesen befogadta. A fiú az emberek összefogásának köszönhetően kapott adományokat is. Tamás a saját elmondása szerint nem áll gondnokság alatt és nem szeretne mást, csak szerető otthont és tanulni.

Jelenleg jó kezekben van
„Nem engedjük vissza az utcára. Jelenleg jó kezekben van; hogy hogyan tovább, az már egy másik kérdés, de egy biztos, ameddig nincs ideiglenes, vagy végleges megoldás, addig nem engedjük vissza az utcára” – mondta a Ripostnak a fiú ideiglenes befogadója, István.

Hirdetés

Tamásnak rémálmai vannak
A visszahúzódó fiú elmesélte, hogy a gyermekotthonban a társai nem voltak vele kedvesek, és nem igazán volt barátja sem. „Sokan piszkáltak a környezetemben. Anyám elhagyott hatéves koromban, apám nevelt 11 éves koromig, de agyvérzésben meghalt” – mondta megtörten Tamás, aki azóta felriad álmában.

Döbbenetes bűncselekmények sora
Rászálltak egy hatvanéves hajléktalan férfire Fóton. A suhancok rendszeresen bántalmazzák a fedél nélkül élő, nehéz sorsú Gábort. A szomorú sorsú embert három hónappal ezelőtt szúrta ki egy társaság és azóta lényegében folyamatosan terrorizálják őt. A férfi már évek óta a város utcáin él. Korábban Dunakeszin lakott, azonban élettársa 2006-ban egy agydaganatban életét veszítette.

Viszonylag rendezett körülmények közt él
Gábornak pedig mennie kellett a lakásból, azóta buszmegállókban és parkokban húzza meg magát. Több mint másfél évtizede semmi problémája nem volt, koldulni sem hajlandó, emellett tisztán tartja környezetét is. Ám nemrégiben még tovább romlott amúgy is nehéz sorsa.

Hirdetés

Folyamatosan szidalmazzák
„Egy szőkésbarna, jól kigyúrt, 80 kiló körüli fiú egy barna barátja kíséretében rendszeresen megver. Odajönnek hozzám, aztán következik a dir-dur-csit-csat, majd rám üvöltenek, hogy »takarodjál innen, szemét csöves!« Általában a kisalagi sportpálya közelében alszom, nem tudom, miért és mivel zavarom őket” – nyilatkozta a férfi.

Egyelőre nem tett feljelentést
A férfi nem tett a rendőrségen feljelentést, ugyanis nem ismeri az elkövetők nevét. Szerencsére azonban a környéken talált egy jótevőt, aki rendszeresen segít neki. Pintérné Kati azt mondja, férjével már 15 éve támogatják Gábort.

Ezt kéri a támadóktól
Az ő elmondása szerint a férfi 27 ezer forint segélyt kap, amiből lehetetlenség megélni. Heti 2-3 alkalommal náluk ebédel, ők osztják be a pénzét, s ha kell akkor adnak neki kölcsön. „A támadókat arra kérem, hagyják békén Gábort! Van neki elég baja” – fakadt ki az asszony.

Kiemelt kép: a nehéz sorsú Tamás. Fotó: Facebook. Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés