Hirdetés


Sokunk kedvence a banán, amely rendkívül finom ízű gyümölcs, könnyen felbontható, és emésztési nehézségekkel küzdők, illetve betegek is fogyaszthatják.
Csak néhány a barnán előnyei közül: rendkívül sok káliumot és magnéziumot tartalmaz, védi a szívünket, és kedvező hatással van a vérnyomásunkra. Védi a csontokat. Csökkenti a gyomorfekély kialakulásának a valószínűségét. Pektin nevű rosttartalmának hála, emésztésünkre és pozitív hatása van, enyhíti a székrekedést. Karotinoid antioxidánst tartalmaz, csökkenti a krónikus fertőzések kialakulásának kockázatát. Triptofán tartalmának hála pedig még kedély javító hatása is van, valószínűleg ezért is szeretjük annyira! Ha gyorsan akarunk energiához jutni, mégis egészséges forrásból, bátran válasszuk ezt a gyümölcsöt!
Bár számos pozitív tulajdonsággal bír, a banán tárolása viszont sokak számára problémás lehet: idő előtt megbarnul, ehetetlenné válik ez a finom gyümölcs.

Hirdetés

Adunk hát pár szempontot a tárolást illetően: egyrészt nem tesz jót neki a hűtőszekrény, ahol gyors barnulásnak indul, és hamar ehetetlenné válik.
Másrészt érzékeny a más gyümölcsök által kibocsátott etilén gázra, így a banán közelében ne tartsunk más gyümölcsöt!
Harmadszor: van egy egyszerű kis trükk, amellyel a banán a lehető legtovább megőrzi eredeti állagát és ízét: akár öt napot is nyerhetünk a gyümölcsünk számára, amennyiben betekerjük a banán szárát folpack-kal! Első hallásra különösnek tűnik, de nekem totálisan bevált!
Hasznos volt? akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid, ismerőseid is kipróbálhassák!

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés