Hirdetés


A Facebookjára feltöltött videóban üzent Arnold Schwarzenegger Putyinnak és az orosz embereknek.
„1961-ben amikor 14 éves voltam, egy barátommal együtt elmentünk Bécsbe a súlyemelő világbajnokságra. Itt találkoztam először Yuriy Petrovich Valsov-val, aki megnyerte abban az évben a világbajnokságot. A barátommal együtt valahogy bejutottunk a backstage-be, és egyszer csak ott állt előttem a világ legerősebb embere. Megszorította a kezem és rám mosolygott, soha nem felejtem el azt a pillanatot.

Hirdetés

Ezután kezdtem el én is a súlyemelést, azóta csak tisztelettel és szeretettel tudok az orosz emberekre gondolni – kezdte a videójában az egykori akcióhős, majd elmondta a gondolatait a háborúval kapcsolatban. – Akármit is gondol mindenki, ez nem az orosz emberek háborúja. Az egész világ Oroszország ellen fordult, azért mert megtámadták Ukrajnát. Városokat romboltak le, civil emberekre bombáztak és már 3 millió ukrán embernek el Arnold Schwarzenegger menekülnie a hazájából. Oroszországot pedig komoly szankciókkal sújtották világszerte, szinte ellehetetlenítették az országot. De kérdem én: arról szó esett valaha is, hogy mennyi orosz katona halt meg eddig.

Hirdetés

Az orosz kormány hazudott a katonáinak, egy részüknek azt mondták nekik, hogy nácik ellen fognak harcolni, a másikaknak azt, hogy az ukrán népet fogják megmenteni, másoknak meg azt, hogy szimplán tréningezni mennek majd. Ez egy illegális háború és közösen kell megállítanunk. Ezt a háborút nem az orosz emberek akarták, kizárólag egy ember döntése van a hátterében. Minden orosz barátomnak üzenem, hogy terjesszék szét az üzenetem Oroszországban, hogy mindenki tudja mi zajlik valójában Ukrajnában, hogy mindenki tudja, hogy a kormány hazudott nekik” – mondta, majd a videó végén Putyinnak is üzent:
„Te kezdted ezt a háborút, te akartad és csak te tudod befejezni.”

Forrás: acnews.hu
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés