Hirdetés

Több intézkedésről is döntött a kormány szerdai ülésén, amelyről Gulyás Gergely számolt be csütörtöki kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter többek között arról is beszélt, miért nem lehet még a héten Pfizerre regisztrálni.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos kormányinfóján bejelentette, hogy augusztusig biztos fenntartják a korlátozásokat azoknak, akik nem szereztek védettséget: ők többek között koncertekre, éttermekbe sem mehetnek. Ennek ellenére az oltás továbbra is önkéntes marad.

Hirdetés

Bárkit beoltanak
Gulyás azt is mondta, hogy néhány napon belül bárkit beoltanak az országban, aki regisztrál és jelenleg is lehet menni AstraZeneca, Sinopharm és Szputynik vakcinával történő oltásokra. Mint kiderült, a Moderna és a Pfizer vakcinákból ezen a héten kevés fog rendelkezésre állni, mert az érkező adagok egy részét a 16-18 év közötti fiataloknak teszik félre, míg a maradék egy részét második oltásnak szánják. A jövő héttől viszont átlagosan 130-140 ezer Pfizer fog rendelkezésre állni első oltásokhoz.

Forrás: M1
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés