Hirdetés


Ausztria után Szlovákiában is jön a lezárás.
November 25-től, csütörtöktől két hétig tartó lockdown lép érvénybe Szlovákiában. Az iskolákat egyelőre nem zárják be – számolt be az Új Szó Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a kormány szerdai döntéséről. Tíz nap után a döntést újraértékelik.

Hirdetés

A lezárás két hétig tart, a döntés értelmében az éttermek, valamint a nem létszükségletű boltok bezárnak. Az iskolákat egyelőre nem zárják be. A november 25-án életbe lépő járványügyi szabályok szerint

 • Akik nem oltatják be magukat, vagy akik 180 napnál régebben estek át a koronavíruson, azoknak hétnaponta kell negatív teszteredményt felmutatni
 • A munkahelyekre pedig év végéig csak teljesen beoltott személyek, negatív teszttel rendelkezők vagy olyanok mehetnek be, akik 180 napnál korábban estek át a víruson
 • Az alkalmazott, aki nem kapta meg az oltást, illetőleg nem esett át a fertőzésen, a nemrégiben elfogadott törvény értelmében fizetés nélküli szabadságra kerül.
 • Szlovákiában tombol a koronavírus negyedik hulláma, a kórházak tele vannak fertőzöttekkel, egyre jobban terjed a járvány. Arról szóltak a hírek, hogy minden harmadik PCR-tesztnek pozitív volt az eredménye, a kórházban ápoltaknak nagy százaléka nincsen beoltva.

  Hirdetés
  Sötétvörös zónában egész Magyarország: iszonyatosan durvul a 4. hullám
  Sötétvörös színnel jeleznek minden hazai régiót, százezer főre több mint 500 fertőzött jut, a régióban egyre több ország kap ilyen jelzést.
  Magyarország minden régiója a legsúlyosabb, sötétvörös minősítést kapta az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb térképén, amelyen az elmúlt két hét teszteredményei alapján jelzik az Unió különböző térségeinek átfertőzöttségét. Magyarországon több mint ötszáz fertőzés jut minden százezer emberre, ezért kapta meg a legrosszabb jelölést,írja a penzcentrum.hu

  Hirdetés
  Az ezt megelőző térképen még Magyarország északnyugati részei „csak” vörös minősítést kaptak, azaz 200 és 500 között volt a százezer főre jutó fertőzésszám.
  A trend hasonló a közép-kelet-európai régió országaiban is: Csehország, Ausztria, Szlovénia és Szlovákia teljes egésze sötétvörös, Romániában és Lengyelországban nagyjából fele-fele arányban vörösek és sötétvörösek a régiók. Bulgária, Görögország, illetve a Benelux-államok is homogén sötétvörös minősítést kaptak, a legjobban pedig Olaszország, Franciaország északi és déli részei, valamint Portugália állnak, bár ott sem zöld, hanem a második legkedvezőbb, sárga jelzés van érvényben.

  Hirdetés
  Hirdetés
  Categories: Hírek

  Hirdetés