Hirdetés


Öt évvel ezelőtt hunyt el a Magyar Televízió legendás bemondója, Baleczky Annamária. Barátai szerint egész életében kereste a boldogságot, de egyik férfi mellett sem tudott megmaradni. Élete végét pedig az alkoholfüggősége keserítette meg.

Hirdetés

Lelki gondjai voltak
Kifelé sugárzóan vidámnak tűnt, belül valami megmagyarázhatatlan kétely piszkálta, s talán ez is közrejátszott abban, hogy igazán egyik kapcsolatában sem találta meg azt, amit keresett. Élete utolsó szakaszát pedig a függősége határozta meg.

Titkárnőként kezdte
„A Magyar Rádiónál ismerkedtem meg Annamarival, aki akkor még titkárnőként dolgozott. Már a kezdetektől fogva nagyon kedveltük egymást, és hamar barátság szövődött kettőnk között – emlékezett vissza egykori kollégájára Kondor Katalin.

Nem volt szerencséje
Az egykori rádiós azt mondta, Annamáriának soha nem volt szerencséje a szerelemben. Talán azért sem, mert 1974-től egészen 2000-ig rivaldafényben élte az életét, majd magányosan hunyt el.

Hirdetés

A tanárához ment férjhez
Annamária fiatalon a gimnáziumi tanárába szeretett bele. Érettségi után össze is házasodtak A kapcsolat azonban nem tartott sokáig, az esküvő után nemsokkal el is váltak.

Jött még 2 házasság
Ezután az egyik rádiós kollégájának a fiához menet férjhez, de ez a kapcsolat sem tartott sokáig. Majd Kondor Katalin egyik gyerekkori barátjával kötötte össze az életét.

Egy buliban ismerkedtek meg
„Én hívtam meg Pétert arra a bulira, ahol megismerkedett Annamarival. Hamar kialakult köztük a szimpátia, amiből párkapcsolat, végül házasság lett. Nagy volt köztük az összhang és boldognak tűntek, ám valami mégis tönkrement, hiszen néhány év után úgy döntöttek, külön folytatják az életüket” – mondta a Blikknek Kondor Katalin.

Kapcsolatban maradt volt férjével
Soha nem derült ki, hogy végül miért ment tönkre Annamária harmadik házassága. Viszont a válásuk után, a bemondónő és Péter tartották a kapcsolatot, jó viszonyt ápoltak egymással.

Hirdetés

Rossz irányt vett az élete
Péter után volt még egy vendéglátós férje Annamarinak, de az a kapcsolat sem tartott sokáig. Kondor Katalin szerint nehéz időrendileg pontosan megmondani, de talán e válást követően vett igazán rossz irányt az élete. Rászokott az alkoholra.

Alkoholista lett
Katalin szerint volt férje és a barátok is próbáltak segíteni Annamáriának, de hiába, ugyanis a bemondónő sohasem ismerte be, hogy alkoholproblémái vannak. Még a saját lakásában is rejtegette az alkoholos üvegeket.

Teljesen leépült
„Sajnos, a függőség miatt egyre inkább leépült, és már magát is nehezen látta el. A házában is többször elesett, összetörte magát, ezért Péter fogadott egy ápolót, aki időnként átjárt Annamarihoz és vigyázott rá, ám az alkohol hatalmas pusztítást végzett, teljesen lecsúszott. Valószínűleg már önmagára is veszélyes volt, amikor az idősek otthonába került”.

Magányosan halt meg
Barátai szerint a szép bemondónő jobb életet érdemelt volna. De az alkohol miatt méltatlan körülmények közt ment el. Magányosan, egy idősotthonban halt meg öt évvel ezelőtt.

Kiemelt kép: Baleczky Annamária – Forrás: youtube.com
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés