Hirdetés


Vannak bizonyos érzékelések, amelyek teljes mértékben eltompulnak a felnőtt embereknél, de az ösztönösebb élőlényeknél, így akár az egészen kicsi gyermekeknél, vagy pedig az állatoknál sokkal kifinomultabbak lehetnek.
Már régóta sejteni vélik, hogy a kutyák és a macskák olyan érzékekkel is rendelkeznek, amelyekkel mi nem. Ezt az úgynevezett hatodik érzéket már a kétezres évek előtt is számos kísérletben kutatták, és egyre több eredmény erősítette meg a létezését.
Azt mára már biztosan tudjuk, hogy a kutyák és a macskák akár több 100 km-ről is képesek gazdáik után eredni, és iránytű nélkül tökéletesen tájékozódni.
A volt Szovjetunióban végzett kutatás igazolta, hogy a kutyák, macskák, egyes szárnyasok és a szamarak előre megérzik a földrengést, és ilyenkor a viselkedésük is teljesen megváltozik. Mereven bámulnak maguk elé, morognak, fújnak, egyes vadállatok pedig sokkal bizalmasabban viselkednek az emberrel, és menekülni próbálnak, nem esznek, nem isznak.

Hirdetés

A túlvilágra és a halálra vonatkozó állati érzékelés terén szintén születtek eredmények. Az állatok előre megérzik a saját halálukat, így sok állat elvonul, és saját magányában hal meg, ami az elefántoknál pl. széles körben elterjedt.
Kutatók áttörésként azt is bizonyították, hogy a halálnak van egy bizonyos szaga, amit az állatok képesek érzékelni, sőt talán még mi magunk is. A halállal olyan biokémiai folyamatok köthetők össze, amelyeknek a szaga eltéveszthetetlen.
Az állatok halálra vonatkozó érzéke ilyetén formán erősebb szaglásukhoz köthető, és lehet hogy nem is hatodik érzékhez… Az állatok érzékszervei kifinomultabbak a miénknél, a hatodik érzékük mibenlétére és körére vonatkozóan azonban még ma is több kutatás van folyamatban, még nagyon sok minden van, amit nem tudunk.
Neked mi a véleményed?

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés