Hirdetés


Amikor a dél-mexikói Palenque város önkormányzata egy nagyméretű jászolt állított fel a főtéren karácsonykor, nem is sejtették, hogy egy különleges látogató fog beugrani.
A helyi lakosok meglepődtek, amikor a bolyhos szénakupacban valaki más is megpihent, egyenesen a jelenet kiemelt területére.

Hirdetés

Egy édes kóbor kutyamama vette birtokba a jászolt… és ez még nem minden. A helyiek hamarosan rájöttek, hogy nincs egyedül, hiszen nemrég hét imádnivaló kölyökkutyának adott életet.
Eric Guzmán helyi újságíró volt az elsők között, aki észrevette a szalmával bélelt kirakatban összebújó anyukát és kicsinyeit. „Megdöbbentem, ugyanakkor örültem is, amikor láttam, hogy a kölykeit egy biztonságos helyen tartja, ahol nem áznak és nem fáznak” – mondta Guzmán a The Dodónak.

Hirdetés

A szimbolikus esemény nem maradt el a helyi lakosok számára sem, akik hamarosan elzarándokoltak a helyszínre, élelmet és ajándékokat hozva. A hatóságok azt is megengedték, hogy az állatok addig maradjanak, ameddig csak lehet, míg a Dejando Huellitas SOS helyi aktivistái közbeléptek, hogy új otthont találjanak a családnak. A kölykök még túl fiatalok ahhoz, hogy elvegyék őket az anyjuktól, de sokan jelentkeztek, hogy örökbe fogadják őket.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés