Hirdetés


Egy aggódó apa egy látszólag ártalmatlan, vicces fotót posztolt csecsemő lányáról a Facebookra, nem sejtve, hogy ez a lépés életmentőnek bizonyul. A kép hamar népszerűvé vált, sokan megjegyezték, hogy mennyire aranyos a kicsi, de egy gyermekorvos éles szemei valami mást is észrevettek. A doktor egy kommentben figyelmeztette az apát:

Hirdetés

“Nem lehet, hogy a szeme egy kicsit sárga? Számomra úgy látszik, de nehéz megmondani, mivel a teljes kép egy kicsit elmegy sárgába. Valószínűleg semmiség, de lehet, hogy újszülöttkori sárgasága van, én megnézetném! Lehet, csak egy paranoiás gyerekorvos vagyok.”

Hirdetés

Az apa szerencsére észrevette és komolyan vette ezt a figyelmeztetést, és azonnal orvoshoz vitte a lányát. Az orvosi vizsgálatok igazolták a gyermekorvos aggodalmát: a kislány valóban újszülöttkori sárgasággal küzdött. A betegség, ha időben nem kezelik, halálos kimenetelű vagy súlyos agykárosodást okozhat.
Ez az eset ismét rávilágít, hogy a közösségi média és a rajta keresztüli kommunikáció milyen pozitív hatással bírhat, még az egészségügyi szempontból is. Egy hozzáértő szakember figyelmes megjegyzése hozzájárulhat egy élet megmentéséhez, még ha az illető csak egy látszólag ártatlan képet lát is a képernyőn.

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés