Hirdetés


Az ATV Híradó kérdéseket tett fel a kormánynak az operatív törzs napi tájékoztatóinak esetleges visszatérését tudakolva. Mutatjuk a választ.
Mint ismert, a kormány november elsejétől elrendelte a kötelező maszkviselést a közösségi közlekedésben, lehetővé tette a munkáltatóknak, hogy előírják alkalmazottaik számára a kötelező oltást, továbbá az egészségügyi intézményekben elrendelték a kijárási és látogatási tilalmat.

Hirdetés

Az ATV Híradója a járvány negyedik hullámára tekintettel a következő kérdést tette föl a kormánynak:
– Tervezik-e a napi sajtótájékoztatók visszaállítását, hiszen hasonló járványügyi adatok esetében tájékoztatta az Operatív Törzs a közvéleményt? Ha igen, mikortól?
– Milyen rendszerességgel ülésezik az Operatív Törzs jelenleg, ezen kik vesznek részt?
– Jelen van-e az Operatív Törzs ülésein Orbán Viktor, Rogán Antal, Pintér Sándor, Müller Cecília és Kósa Lajos is, mint azt az előző hullámban követhette a nyilvánosság?
– Mi az oka annak, hogy Müller Cecília, országos tisztifőorvos eltűnt a nyilvánosságból?
– Várható-e, hogy az adatok romlásával és a korlátozások bevezetésével ismét ő tartja majd-ha lesznek-az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóit?

Hirdetés
A kérdésekre a Koronavírus Sajtóközponttól kaptunk választ, amit teljes terjedelmében ismertetünk:
„Tájékoztatjuk, hogy az Operatív törzs második éve irányítja a járvány elleni védekezést, rendszeresen – hetente egyszer vagy többször – ülésezik és a kormány számára javaslatokat tesz.
Az Operatív törzs működését és tagjait kezdettől kormányhatározat szabályozza, amely változatlan: az Operatív Törzset a belügyminiszter az emberi erőforrások minisztere bevonásával vezeti, tagjai a járvány elleni védekezésben érintett minisztériumok és kormányzati szervek vezetői (pl. országos tisztifőorvos, OKFŐ, OMSZ, ORFK, Oltási munkacsoport vezetője stb).
Az Operatív Törzs ülésén részt vesznek továbbá a belügyminiszter által erre felkért személyek. Lásd. A Kormány 1012/2020. (I. 31.) Korm. határozata a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs felállításáról.
A lakosság tájékoztatása folyamatos mind a járvány helyzetről, mind a járvány elleni védekezést érintő kormánydöntésről Kormányinfó, sajtóközlemények, a koronavirus.gov.hu honlapon, a közösségi médiában, tájékoztató kampányok vagy egyéb formában.”

HirdetésHirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés