Hirdetés


Kate Ogg rendkívül boldog volt, hogy ikreket hord a szíve alatt, azonban sajnos a szülés után az egyik újszülött küzdött a lélegzéssel, majd az orvosok megállapították, hogy meghalt.
A kisfiú huszonhét hétre született mindössze 90 dkg gramm súllyal. Az anyja szorosan átölelte, és egyszerűen képtelen volt elengedni. Ő maga sem tudja, hogy élt-e még a lelkében a remény, vagy egyszerűen csak anyai ösztönből cselekedett!

Hirdetés

A következő két óra során a kis Jamie baba elkezdett életjeleket mutatni, az orvosok azonban azt mondták, hogy ezek a reflexek még nem valódi életjelek. Ám amikor másodszor is visszahívták a szobába az orvost, már megerősítette, amit maga is alig tudott elhinni: a kicsi élt!
Jamie csodás megmenekülésének megmenekülésének története az egész világot bejárta, a család pedig azóta is nagy boldogságban él!

Hirdetés

De mi is történt itt? Van egy “kenguru módszer” nevű technika (az anya mint egy emberi inkubátor, a kenguruhoz hasonlóan melegen, serkentve és táplálva tartja a gyermekét). Tanulmányok szerint a bőrön keresztüli érintkezés az anyával a szabványos kapcsolattal ellentétben lehetővé teszi, hogy a kis súlyú csecsemőknél fenntartsa a magasabb oxigén telítettséget a születés után. Alacsonyabb a fertőzések kockázata és súlyossága, valamint a kicsik jobban alszanak! Csodálatos!

Hirdetés
Categories: Megható

Hirdetés