Hirdetés

Elképesztő, hogy egy szegény állat mennyi mindent tud elviselni, mindaddig, amíg segítséget nem kap. Az igazság az, hogy a rossz állapotuk, amelybe néhány példány kerül, elsősorban az elhagyásuk és a visszaélések miatt vannak.
Amikor Alexet megtalálták, nagyon sovány kutya volt. A túlélés határán volt, ágakkal és kövekkel táplálkozott, de szerencsére megmentették.
Azóta a kutya nagyon sokat fejlődött. De a történetének talán egyik legjobb része, hogy új gazdira lelt.
Az alábbiakban megtudhatjátok a történetét:

“Amikor rátaláltam Alex nagyon sovány volt, viszont ami megragadt az az ő rémült és áttörő pillantása volt” – mondta Diane Lundeen.
“Egy rémült kutyát láttam, csontsoványan, akinek segítségre volt szüksége de azonnal” – mondta Deanna Theis, a Southern Animal Foundation igazgatóhelyettese.

Hirdetés


“Sokat habozik, amikor el kell hagynia a szállító ketrecét. De amikor végül kijött, egyből megnyalta a kezemet, és csóválta a farkát.”
Egy röntgen megmutatta, hogy a kutya gyomra tele volt kövekkel és gallyakkal.
Sürgős műtétre volt szüksége, hogy megmentsék a gyomrát. A csak 20 kilós kutyának nagyon hosszú gyógyulási időre volt szüksége.
Néhány napos intenzív gondozás után Alex átkerült Diane-hoz, aki örökbe fogadta. “Az első hetekben 10 kilogramm pluszsúlyt szedett magára amióta a gondozásomban van. Minden jel arra mutat, hogy gyorsan fel fog épülni.”

A kutya, amely a közelmúltban köveket és ágakat evett, hogy túlélje, most kijelentheti, hogy boldog új élete van.

“Reggel az ágyban ébredtem vele, a fejét gyengéden a mellhasamra tette. Nagyon szereti a testvéreit. Ő tartja fenn a békét, ha a dolgok elfajulnak a másik két kutya között, akkor Alex lép közbe.”

A nehézségek ellenére, amelyekkel a múltban szembesült, ma Alex nagyon boldog testvéreivel és az örökbefogadójával.

Hirdetés
Hirdetés