Hirdetés

Hófehérkének igaza lett: sosem szabad megbízni egy tükörben! Ez a csipetnyi varázslat látszólag csupán egy tükörrel dolgozik, mégis szinte azonnal dörzsölgethetjük a szemünket, mert az garantált, hogy nem fogunk hinni neki! De hogy lehetséges mindez?

Hirdetés

Hogy lehet, hogy a tükörkép mást mutat, mint amit elé teszünk? Pedig biztos nem felvételt látunk a másik oldalon, ilyen összehangoltan nem lehet dolgozni egy videóval és a versenybírák valószínűleg nem is engednék. Nem véletlenül nyerte meg Kokichi Sugihara a 2016 legjobb optikai illúziója nevű versenyét “Kétértelmű hengerek” munkájával, gyakorlatilag nem hittük el, amit látunk!
És az még semmi, hogy a négyzetből a tükörben valahogy henger lesz, de nézd meg mi történik, amikor elkezdi forgatni a geometriai alakzatokat! Mintha arra találták volna ki, hogy az agyunkkal szórakozzon, forgatás hatására a tárgy és a tükörképe felcserélődik!
Eszméletlen, de hogy lehetséges mindez? Ezt csak versenytársai is maximum találgatni tudják! Annyiban biztosak, hogy nem a trükkös tükör teszi agyunkat kétkedővé, vajon szemünk jól működik-e… valószínűleg a perspektíva, amiből bemutatja van elképesztően pontosan belőve!
Forrás: tudnodkell.info

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés