Hirdetés


A görögdinnye az egyik kedvenc gyümölcsünk, amely elválaszthatatlanul összeforrt a nyári élményekkel, a nyár hangulatával! Kiváló vitamin- és folyadék forrás a tikkasztó nyári melegben.
Nincs is semmi baj, amíg hazai vagy más ellenőrzött forrásból vásárolunk dinnyét. Ma már a hazai hatóságok és a termelők is mindent megtesznek azért, hogy ne találkozzunk veszélyes élelmiszerekkel a hazai üzletek polcain… Azonban azt csak kevesen tudják, hogy a külföldi nyaraláson ismeretlen forrásból vett dinnye komoly veszélyt jelenthet a mi és az egész családunk egészségére.
Számos olyan élelmiszer létezik, amelynek inkább nem is akarjuk tudni az elkészítési módját, mert azt gondoljuk, ha ismernénk, már az étvágyunk is elmenne tőle… Egyes dinnyék termesztési körülményeivel hasonló a helyzet. A www.cuisineandhealth.com cikke szerint többek között Kínában és más országokban óriási mennyiségben termesztenek dinnyét, erőltetett termelési körülmények között.

Hirdetés+ Bónusz

Itt a A klórfenuronnal trágyázott dinnyékről (is) van szó. Ez a vegyszer a dinnye méretét akár egyötödével is megnöveli, ráadásul a gyümölcs így két héttel korábban betakarítható. Ez természetesen bevételi szempontból nagy előnyt jelent a gazdálkodóknak, azonban a vegyszer hatására a dinnyék rövidebb idő alatt érnek meg, ezért az ízük sokkal rosszabb, magjuk pedig fehér marad. A szer emberi egészségre gyakorolt hatása pontosan nem ismert, ám sejthető, hogy nem éppen egy egészségbarát anyagról van szó…
Éppen ezért érdemes helyi és megbízható forrásból származó dinnyét venni, valamint utazások során is kerülni az olyan gyümölcsök fogyasztását, mivel azok ellenőrizhetetlen termelési folyamat eredményeképpen kerülnek a polcokra.

Forrás: www.cuisineandhealth.com
Hirdetés
Categories: Egyéb

Hirdetés