Hirdetés


Mára, aki akarta, az beoltatta magát. Legtöbbünk már a második adagon is túl van. A védettségi igazolvány az ország többségének ott lapul a pénztárcájába. Mire volt mindez jó? Egyelőre kérdéses…

Hirdetés

Dobson Szabolcs szakgyógyszerész tett közzé egy bejegyzést, melyben a The Jerusalem Post cikkét osztotta meg. Ez arról szól, hogy Izrael Afrika nagy részét vörös státuszba helyezte, ugyanis új vírusmutánst fedeztek fel egy személynél, aki Malawiból érkezett. Másik két személynél egyelőre csak a gyanú áll fenn, hogy az új mutánssal fertőződött. Ennek neve. B.1.1.529-es variáns.
A szakgyógyszerész megjegyezte, hogy minden személy oltott volt.

Hirdetés
Kimutatták a B.1.1.529 új “dél-afrikai” variánst Izraelben egy Malawiból visszaérkező személynèl, másik kettőnél gyanítják. Mindegyikük oltott volt; egyikük 3 Pfizerrel, másikuk két AstraZeneca-val, a harmadik két Jansennel (ez utóbbiakat magában Izraelben nem használják. Bennett miniszterelnök azt mondta, őt számos egyéb esetről is tájékoztatták. A kormány szerint vészhelyzet határán van az ország és radikális intézkedéseket tett az afrikai utazásokkal kapcsolatban, beleértve a karantént.

Hirdetés
Izrael azt fontolgatja, hogy betiltja a külföldiek beutazását az országba.
A koronavírus-kabinet várhatóan szombat este rendkívüli ülésen tárgyalja meg a lehetőséget az egyéb lehetséges korlátozásokról. Naftali Bennett miniszterelnök pénteken úgy döntött, hogy mindenkit, aki az elmúlt héten egy afrikai országból visszatért Izraelbe, karantén alá kell helyezni.
A dél-afrikai változatot először csütörtök késő este fedezték fel Izraelben az egészségügyi minisztérium péntek reggel közzétett jelentései szerint.

Hirdetés
A B.1.1.529 extrém aggodalomra ad okot, mert több mint 30 mutációt tartalmaz a tüskefehérjén – magyarázta Prof. Nadav Davidovitch, a Negev’s School of Public Health Ben-Gurion Egyetemének vezetője.
“Az új változat fertőzőbb” – figyelmeztetett Bennett, hozzátéve, hogy úgy tűnik, sokkal gyorsabban terjed, mint a Delta törzs. „Jelenleg a dél-afrikai egészségügyi rendszerre támaszkodunk, amely nagyon lenyűgöző munkát végez, de még mindig nem rendelkezünk elegendő információval.
Csupán idő kérdése, és Magyarországon is megjelenik. Kérdés, hogy fel leszünk-e készülve rá?!
Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés