Hirdetés


Állítólag a történet valós, néhány éve esett meg Dél-Amerikában. Bár a férj és feleség kitartottak egymás mellett, életüket megkeserítette a férfi pénzéhsége, önzősége. Annyira a pénz rabja volt, hogy amikor végrendelkezett meghagyta: Az összes pénzét temessék mellé, rakják be koporsójába.

Hirdetés

Mindketten vallásosak voltak, a feleségben fel sem merült, hogy nem teljesíti a kívánságát. De próbálta úgy megoldani a dolgot, hogy később neki is legyen mit a tejbe aprítania. Ezért aztán a következőt fundálta ki: A férfi halála után elintézett mindent szépen, lényegében megtette azt, amit a férj kívánt – egy szava sem lehetett volna ellene.
A temetésen már épp engedték volna le a koporsót, amikor azt kinyittatta az asszony, és egy dobozkát rakott bele, a férje mellé. S nagy sóhajjal konstatálta – teljesítette férje kívánságát.

Hirdetés

Véget ért a temetés, odament az asszonyhoz barátnője, s megkérdezte:
-Csak nem voltál olyan őrült, hogy eltemettetted vele minden pénzetek?
– Dehogynem, mindet melléraktam – felelte az özvegy – Rendben teljesítettek akaratát. Csak nem készpénzt tettem a dobozba, hanem egy bankkártyát. Ugyanis a pénzt beraktam a bankba egy folyószámlára. Aztán kértem egy kártyát az én nevemre, no meg a férjemére is. Hát – ezt a kártyát raktam a dobozba, a férjem mellé. Bármikor kedve szottyan belőle költeni – simán megteheti….

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés