Hirdetés


A bőröd egészségének fenntartásához nem elegendőek csak a külsőleg alkalmazott készítmények; a helyes táplálkozás és vitaminok pótlása is nélkülözhetetlen. Az öregedésgátló és bőrszépítő hatású vitaminok között kiemelkedőek:

Hirdetés

D-vitamin:
Az immunrendszer és a csontok erősítése mellett, a D-vitamin bőrszépítő és öregedésgátló hatással is bír. Különösen fontos a pótlása az őszi-téli hónapokban, amikor kevesebb a napfény. A bőrgyógyászok szerint 60-70 éves korban különösen ajánlott a D-vitamin szedése, mivel ebben az életkorban a bőr már kevésbé hatékonyan termeli a vitamint a napfényből.

Hirdetés

E-vitamin:
Az E-vitamin, mint erős antioxidáns, késlelteti az öregedési folyamatokat, fokozza a kollagén termelést és segíti az új bőrsejtek növekedését, mind külsőleg, mind belsőleg.

Niacinamid (B3-vitamin):
Ez az öregedésgátló hatóanyag hatékony a bőröregedés tipikus jelei, mint a ráncok és a foltok ellen. Feszesíti a bőrt, fokozza annak hidratáltságát, növeli a kollagén termelést, és anti-aknés hatással is rendelkezik.

Hirdetés

Rezveratrol:
Ez a növényekben (pl. szőlő, földimogyoró, mogyoróvaj, vörösbor, étcsokoládé) megtalálható antioxidáns elősegíti a bőr ragyogását, növeli annak rugalmasságát, kontrollálja a melanintermelést és gátolja a pigmentfoltok megjelenését.

Cink:
A cink, mint immunerősítő nyomelem, bőrszépítő és bőrtápláló hatással is rendelkezik. Számos bőrápoló krémben is megtalálható, de belsőleg szedve is hatásos, különösen aknéra, ekcémára, bőrpírra hajlamos személyeknek ajánlott.

Forrás
Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés