Hirdetés


Hétfőn Olekszij Danilov, az ukrán Biztonsági és Védelmi Tanács (BVT) titkára egy tévés interjúban azt mondta: Vlagyimir Putyin előre figyelmeztette a magyar vezetést, hogy meg fogják támadni Ukrajnát.
A Telex ugyanakkor hangsúlyozza, hogy ugyanígy idézi a vádakat többek között a TCH, a Babel és az Interfax Ukraine is, de egyik cikkben sem írják, hogy Danilov hogyan és mivel támasztotta alá az állítást, vagy milyen forrásra hivatkozott – ha tett egyáltalán ilyet.

Hirdetés

Az elhangzottakra most a magyar oldalról Menczer Tamás külügyi államtitkár reagált. Facebook-oldalán úgy vélekedett: a nyilatkozat mögött az áll, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket az Ukrajnában zajló háborúba.
“Döntésünk világos: nem szállítunk fegyvereket az Ukrajnában zajló háborúba. Ezt a kérdést a magyar emberek április 3-án meglehetősen világosan eldöntötték. Értjük, hogy ennek a döntésnek az ukrán kormány nem örül, de ezen a döntésen akkor sem fogunk változtatni, ha durvábbnál durvább hazugságokat, nonszensz történeteket találnak ki nap mint nap” – fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés