Hirdetés


Az ukránok szerint a három legelutasítottabb politikus Putyin orosz elnök, Lukasenka fehérorosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök.
A közvélemény-kutatás – amelyet az ukrán Rating készített – arra volt kíváncsi, az Ukrajnán kívüli politikusokat mennyire kedvelik, avagy utasítják el az ukránok.

Hirdetés

Putyint a megkérdezettek 98 százaléka, Lukasenkát pedig 95 százaléka tette a legelutasítottabb kategóriába. Orbán Viktort az ukránok 33 százaléka látja teljesen negatív színben.
A megkérdezettek egyötöde viszonyul hozzá inkább negatívan, húsz százalékuk nem ismeri, hét százalék szerint a kérdésre nehéz választ adni. Meglepő viszont, hogy tizenöt százalék ítéli meg inkább pozitívan, míg a megkérdezettek öt százalékának abszolút pozitív a véleménye a magyar kormányfőről.
Elutasítottságban Orbán után rögtön Olaf Scholz német kancellár következik, őt 44 százalék ítéli meg teljesen negatívan.

Hirdetés

A kutatás szerint az ukránok a legpozitívabban Andrzej Duda lengyel elnökhöz állnak, őt 92 százalékuk tartja teljes mértékben pozitívnak, Boris Johnson brit miniszterelnök 89 százalékot kapott, akércsak Joe Biden: rá is a megkérdezettek 89 százaléka tekint teljes mértékben pozitívan.
A kutatásban 1200 embert szólaltattak meg telefonon egész Ukrajnából, leszámítva az oroszok által elfoglalt Krím és Donyec-medence lakóit.

Forrás: hvg.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés