Hirdetés


Miért rohanunk azonnal az üzletekbe, amint egy kis pénz van a pénztárcánkban? Mert minden vásárlástól egy kicsit boldogabbnak érezzük magunkat, de néhány nap múlva ennek az elégedettségnek már nyoma sincs. Azonban megvan arra a módszer, hogy tartós boldogságot találjunk magunknak!
Kiderült, hogy a boldogság legfőbb gátja a megszokás. Amint valamit megveszünk magunknak, az rövid időn belül már unalmassá, megszokottá válik. Az elégedettségünk szintje csökken, és máris azon kapjuk magunkat, hogy új zsákmányt próbálunk megszerezni. Ez a folyamat újra és újra ismétlődik.

Hirdetés

Egyetemi kutatók azonban megtalálták a kiutat ebből az ördögi körből. Kimutatták, hogy ugyanazt a boldogságot érezzük egy vágyott tárgy megvásárlásakor, mint mikor utazunk. De – és itt jön a legfontosabb különbség -, míg a vásárlás miatt érzett boldogság rövid idő alatt csökken, addig az utazások során szerzett emlékeink jóval tovább okoznak boldogságot.
Ha részt veszünk különleges eseményeken, megtanulunk új dolgokat – akár egy extrém sportot -, vagy rendszeresen utazunk, folyamatosan boldoggá tehetjük magunkat. Ezzel szemben egy új készülék vagy egy új autó hamarosan csak egy megszokott, érdektelen tárgy lesz mellettünk, ami egy idő után ráadásul tönkremegy, divatjamúlttá válik. Minden új élményből szép emlék lesz, ami örök forrása a boldogságnak, és velünk marad egész életünkön át.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés