Hirdetés


A tél beköszönte nem csak kényelmetlenségeket okoz, hanem bizonyos problémákat is, amelyek sajnos anyagi károkhoz és életvesztést is okoznak. Ez különösen igaz az utakra. A járművek közötti távolságot sokkal jobban be kell tartani és a sebességet az útviszonyoknak megfelelően megválasztani. Ha nem, akkor a dolgok rosszul is végződhetnek.
Természetesen nem csak az utak lehetnek halálos kimenetűek.

Hirdetés

Még a tavak és a folyok is veszélyesek lehetnek az emberekre és az állatokra is. Soha nem szabad jégre lépjünk, ha nem vagyunk meggyőződve ennek megfelelő vastagságáról. Ha baleset történik, és senki sincs velünk, hogy segítsen, akkor a fagyott víz és a rendkívüli alacsony hőmérséklet végzetes lehet.
Ha a jég már megrepedt alattatok és beleestetek a hideg vízbe, biztos tudjátok, hogy milyen nehéz onnan kimászni.
Természetesen az embereket gyakran figyelmeztetik a veszélyes helyekről, de az állatnak fogalma sincs, hogy biztonságos vagy nem a jég.

Hirdetés

Sajnos elég nehéz lehet segíteni egy vadállatot aki bajba került.
Vegyük például ennek a szarvasnak a történetét, aki egy oroszországi tó vizébe esett. De szerencsére a közelben volt pár vadász, akik meglátták, hogy küzd az életéért.

Hirdetés

Furcsa lehet, hogy pont a vadászok mentik meg a szarvas életét, de ezúttal így történt.
A jég beszakadt a szarvas alatt, aki beesett a Barguzin-tó vizébe, Ulan-Ulan közelében, Kelet-Szibériában. A négy férfi sokáig küzdött, hogy elegendő jeget vágjanak ki, hogy ki tudják húzni. A mentés négy órába telt.

Hirdetés

Aleksej Baluey, aki a felvételt készítette, hallható, hogy mondja: “Fel kell melegítenünk!!. A vadászok masszírozták az állatot, hogy aktiválják a vérkitengését.
Gyorsan tüzet is gyújtottak, hogy átmelegedjen, majd egy közeli hangárba húzták.

A szarvast szalonnával és káposztával etették, majd 150ml vodkát adtak neki, hogy valami melegítse belülről is.
Amikor az állat kicsit visszanyerte az erejét, a megmentők kinyitották a hangár ajtaját, hogy visszatérjen az erdőbe.
Nézd meg a mentésen készült videót:

Hirdetés


Milyen szerencsés ez a szarvas, hogy ezek a vadászok a közelben voltak és segítettek neki!

Hirdetés
Hirdetés