Hirdetés


Azahriah, a fiatal és sikeres magyar énekes, teltházas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában márciusban, amivel ő lett a legfiatalabb előadó, aki megtöltötte a 14 ezres nézőteret. A Forbes értesülései szerint csak ezen az egy fellépésen több mint 100 millió forint jegybevétel realizálódott.

Hirdetés

A koncert jegyértékesítése tavaly novemberben kezdődött, és már az első napon hatezer jegy talált gazdára. Január elejére pedig már teltházra lehetett számítani. Az énekes így emlékezett a koncertre: „Napszemüvegben voltam, az első három–négy sorig láttam. Egyszer csak feltűnt, hogy mintha nem élnék a bulit. Alig hallok valamit, néha volt taps a dalok végén, de ennyi. Ekkor fogtam fel, hogy valójában csak nem adták be a közönséghangot a fülembe. Mikor visszanéztem a videót, én is meglepődtem, milyen hangulat volt a koncerten.”

Hirdetés

Azahriah sikerei nyomán a menedzsment már tervezi az első külföldi klubturnét, amely Groningenben fog kezdődni az év végén. Az énekes így nyilatkozott erről: „Érzek abban némi gúnyt, amikor azt mondják, hogy »na majd most eljön a messiás, exportcikk lesz a 21 éves gyerekből, körbejárja a világot«. Aztán ha ne adj’ isten csak 500 ember előtt fogok játszani, akkor majd jönnek megint, hogy ők megmondták, hogy nem lesz belőlem senki külföldön.”
Az énekes mögött álló menedzsment szerint a koncert után Azahriah-produkció listaára egymillió forinttal nőtt, jelenleg 7 és fél millió forint, ami a hazai viszonylatban a felső kategóriába sorolható.
Azahriah beszélt arról is, hogy bár youtuberként, Paul Street néven vált ismertté, zenészként is sikeres lett volna. A jövőben pedig csak öt évig tervezi folytatni az Azahriah-projektet, utána új zenei alteregóval vagy akár más művészetben szeretne újra kitalálni magát.

Hirdetés

A következő nagyobb koncertje a 12 ezres Budapest Parkban lesz júniusban, ahová mind az összes jegy 40 perc alatt elfogyott.
Azahriah az interjúban elárulta, hogy mostanában népzenét és arab beütésű világzenét hallgat, utóbbival már gyerekkorában ismerkedett meg. Az apja egy arab boltostól vette meg számára az első telefonját, amely tele volt 15 másodperces arab zenékkel.
A fiatal énekes tehát ambiciózus terveket sző a jövőjére, és bár csak öt évet tervez az Azahriah-projektben, úgy tűnik, hogy az énekes még jó ideig fogja szórakoztatni a közönségét, legyen az hazai vagy nemzetközi színpadon.

Hirdetés
Categories: Érdekes

Hirdetés