Hirdetés


Jázmin története rávilágít arra, mennyire fontos a figyelmes odafigyelés és az előítéletek elkerülése, különösen az egészségügyi problémák esetében. Az iskolában sokan csak lustának tartották, amikor a testnevelés órákon mindig az utolsók között futott be. Azonban a probléma sokkal súlyosabb volt, mint ahogy azt kezdetben gondolták.

Hirdetés

A ma már 20 éves Jázmin története tíz éves korában vett drámai fordulatot, amikor a folyamatos betegeskedés és a fulladásos tünetek miatt édesanyja orvoshoz vitte. “Nagyon sokat volt beteg. Fulladt, lázas volt, köhögött, nem tudott éjszaka aludni,” emlékezett vissza az anya. Egy röntgenvizsgálat során egy diónyi árnyékot fedeztek fel a lány jobb alsó tüdőlebenyében, amely később tenyérnyi méretűre nőtt.

Hirdetés

A helyzet súlyosságára csak ekkor döbbentek rá, amikor a diagnózis kimondta: Jázmin tüdőrákos. A felfedezést követően megkezdődött a lány és anyja hosszú és nehéz küzdelme a betegséggel. A műtétek és kezelések mellett Jázminnak a társadalmi elszigeteltséggel is meg kellett küzdenie. “Magamra maradtam, édesanyám maradt mellettem csak. Nem voltak barátaim, mert féltek tőlem. Most sincsenek,” mondta a lány a Tényeknek.
Jázmin története figyelmeztet arra, hogy a testi tüneteket sosem szabad félvállról venni, és az egészségügyi problémákra gyakran hajlamosak vagyunk téves következtetéseket levonni a látható jelek alapján. A megértés, az empátia és a támogatás kulcsfontosságú lehet az ilyen súlyos betegségek kezelésében.

Hirdetés


Forrás

Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés