Hirdetés


Túl van az életveszélyen az a kislány, aki lenyelt egy elemet és az orvosok kilenc napig nem tudták megállapítani, hogy mi lehet a baja. Végül az intenzív osztályra került, ahol a hét közepéig mélyaltatásban tartották. Sokat javult az állapota, elképzelhető, hogy napokon belül hazaengedik.

Hirdetés

Életveszélyes állapotban
Néhány napja életveszélyes állapotban, mélyaltatásban fekszik egy egyéves magyar kislány egy németországi kórházban. A kétségbeesett szülők sokáig nem tudták, mitől lett rosszul Lara, az orvosok egy hét után vették észre, hogy valami a gyermek torkába került.

Hirdetés

Megtörtént a baj
Lara Németországban született egy évvel ezelőtt. A kislány néhány héttel ezelőtt önfeledten játszott saarbrückeni otthonukban, amikor megtörtént a baj. Az édesapja és az édesanyja arra lett figyelmes, hogy a kislány krákog és nehezen kap levegőt. Azonnal kihívták a mentőket.

Nem találtak semmit
„Az orvos azt mondta, valószínűleg nincs nagy baj, de a biztonság kedvéért beszállítják a kórházba. Belenézett a torkába, de nem látott semmit. A klinikán a szemrevételes vizsgálatot megismételték, de kijelentették: a gyermeknek nincs különösebb baja, hazamehet” – nyilatkozta akkor a gyermek édesapja.

Nem javult az állapota
A szülök ettől kezdve a házorvos, a kórház és az otthonuk között ingáztak Larával, aki semmivel sem lett jobban a napok múlásával.

Hirdetés

Megtalálták a ceruzaelemet
„A kilencedik napon végre sikerült kikönyörögnünk, hogy Larát megröntgenezzék. Így találták meg a ceruzaelemet a torka és a nyelőcsöve között. Valószínűleg játék közben került valahogy a kislányunk kezébe. Persze odafigyelünk rá, az, hogy a szájába vette és lenyelte az elemet, egy pillanat alatt történhetett” – mondta az apa.

Mélyaltatásban tartják
„Az elem végig a lányom torkában volt! Nem értem, miért nem vették hamarabb észre. Szerencsére a sav nem folyt ki belőle, de az elektromos hatást kifejtette, amitől Lara garatja és a belső szervek egy része károsodott. A baktériumoktól a tüdeje is begyulladt. Jelenleg gépeken tartják, mélyaltatásban” – tette hozzá.

Javult az állapota!
Pénteken aztán jó hírek érkeztek: az egyéves kislány szervezete nagyon erős, a hét közepére annyit javult az állapota, hogy végre felébresztették.

Hirdetés

Nem élhet nélküle
„Amíg bizonytalanságban voltunk, azt mondtam a férjemnek, ha elveszítjük a kis Larát, én is utánamegyek, mert nem élhetek nélküle. Napokon keresztül kérleltük az Urat, hogy gyógyítsa meg a gyermekünket. Keresztények vagyunk, és a felekezetünk tagjai a világ több táján is imádkoztak érte. Erre kérték őket a pásztorok Hollandiában, Svájcban és Amerikában is. Ennek köszönhetően már sokkal jobban érzi magát – mondta a Borsnak megkönnyebbülten Vanessza, a kislány édesanyja.

Látja az angyalokat
„Felajánlottak egy ágyat egy másik osztályon, de inkább a váróban töltöttem az éjszakákat. Azt tapasztaltam, hogy amióta felébredt, látja az angyalokat. Ezt onnan tudom, hogy nagyon szeret engem, de amikor most szóltam hozzá, nem rám figyelt, csak nézte a plafont, mosolygott és integetett. Mutogatott és feltűnt, hogy mondani is szeretne valamit – tette hozzá az asszony.

Még az intenzíven
Lara még az intenzív osztályon fekszik, mert váladék lepi a tüdejét, amit az orvosok porlasztóval igyekeznek eltávolítani. Pénteken már evett is pépes bébiételt és tápszert.

Kiemelt kép: illusztráció Forrás
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés